Vid lunchtid höll Stefan Löfven presskonferens på Tjörn, Västkusten där han i dag började den veckolånga rundresa i Sverige som avslutas i Arvidsjaur på fredag.
Temat är trygghet och på söndagsmorgonen har det rapporterats om nya sexuella övergrepp och våldtäkter på musikfestivalen Bråvalla i Norrköping. Arrangören har sagt att händelserna gjort att man valt att ställa in nästa års festival.
– Avskyvärt. Jag tycker det är så vidrigt. Det är vidriga handlingar av ynkliga män, säger han och skakar på huvudet.
Stefan Löfven öppnar nu för att tillåta kameraövervakning även på festivalområden för att förhindra den här typen av brottslighet.
– Det här måste få ett stopp. Vi har en dialog med polisen om att bli bättre på att hantera dessa brott, och vi behöver förebygga mer. Därför har vi också diskussion om kameraövervakning, också på den här typen av tillställningar. Så att de här ynkliga männen förstår att de mycket väl kan bli sedda.
Det kan alltså bli aktuellt med kameraövervakning även på festivalområden alltså?
– Svar ja.
"Vi måste få stopp för det"
Totalt har fyra våldtäkter och 22 fall av sexuellt ofredande anmälts från festivalen.
Stefan Löfven menar att polisen måste bli bättre på att utreda sexualbrott.
– Det är fruktansvärt. Jag blir så upprörd. Unga kvinnor går för att lyssna på musik och ha roligt, och så blir de utsatta för det här, säger Stefan Löfven under pressträffen.
Kinberg Batra: "De ska lägga ner verksamheten"
Moderatledaren Anna Kinberg Batra blir upprörd över att ännu en sommar höra om våldtäkter och ofredanden på festivaler. Det krävs både hårdare straff, fler poliser och kameraövervakning säger hon.
- Det är bedrövligt. Det ska inte behöva hända och att man inte kan gå ut och vara trygg utan att råka ut för övergrepp.
Kinberg Batra anser inte att det är arrangören som ska lägga ner sin verksamhet.
- Det är de som begår övergrepp mot tjejer som ska lägga ner verksamheten.
Också Vänsterledaren Jonas Sjöstedt reagerar starkt:
- Det är sorgligt och vidrigt hur män kan ge sig rätten att bete sig på det sättet, säger han och fortsätter:
- Det första är att uppmärksamma det och det andra att beivra det. Det är ju kriminellt.
Talade i Stenungsund - möttes av manifestation
Senare under söndagskvällen höll Stefan Löfven ett tal i Stenungsund. Inför några hundra besökare talade han, och svarade på frågor, under 45 minuter, innan lika mycket tid lades på "selfies" med publiken.
I publiken under talet märktes framför allt flera personer som höll upp plakat med uppmaningen "Amnesti nu " och "Låt mina vänner stanna", med anledning av utvisningarna av ensamkommande.
– De som kom blev mottagna med öppna armar. Ett år senare är det nästan ingen som bryr sig om dem. Jag blir så förbannad, säger Birgit Lövkvist, aktiv i Vänsterpartiet, som var en av de som manifesterade under talet.
– Jag tror att den här frågan kommer att uppmärksammas överallt under Stefan Löfvens resa. Vi är många fler än vad de tror att vi är, sa Denny Gustafsson.

Stefan Löfven fick också en fråga efter talet om just utvisningen av ensamkommande.
– Jag tror att de allra flesta människor i vårt land tycker att vi ska ha en reglerad invandring. Har man skyddsbehov ska man få stanna. Men anser myndigheten att man inte har skyddsbehov så kan man överklaga. Vi följer den ordningen, och jag är övertygad om att det är den rätta. Vi ska komma ihåg att de allra flesta får stanna, sa Stefan Löfven, och möttes av ett rungande nej från delar av publiken.