Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mysteriet: Ballongen spårlöst försvunnen

Vad har hänt med Skanskas heliumballong? Den är spårlöst försvunnen.

Har du sett en jättestor gul Skanskaballong flyga förbi?

Då vill nog Skanska att du hör av dig.

Byggbolaget använde ballongen för reklam på Almedalsveckan, men nu är den borta.

– Det var 20 000 rakt upp i luften, säger Skanskas presstalesman Mia Trahn.

Med ett digert program gäller det att sticka ut för att synas i Almedalen. Byggföretaget Skanska satsade på en jättestor, heliumfylld ballong, som skulle visa besökare vägen till deras tält. Men någon var inte riktigt lika förtjust i ballongen.

– När vi kom hit vid halv nio i morse såg vi att någon kapat snöret till ballongen och att den hade gått till väders, säger Mia Trahn, presstalesman på Skanska Sverige.

Det var Resumé som först gick ut med att Skanskas jätteballong var försvunnen.

"20 000 upp i luften"

Ballongen, nästan 7 meter i diameter och heliumfylld, köptes in i år.

– Vi hade precis beställt den, så det var 20 000 rakt upp i luften, säger Mia Trahn.

Men ballongens öde har inte gjort att Skanska tappat modet. Nu jobbar de på att kanske få en ny ballong på plats redan den här veckan.

– Den var gul och fin, så kanske kan den glädja södra Sverige eller Polen eller var den nu hamnat. Men även om vi skrattar tycker vi att det är tråkigt, säger Mia Trahn.

"Deras ansvar"

Tipsen om ballongens öde har varit få, och Skanska hade heller inga vakter som höll koll under natten.

– Det är deras eget ansvar att välja om man vill anlita vaktbolag som skyddar något värdefullt, säger Karin Lindvall, koordinator för Almedalsveckan.

För tio år sedan försvann Teliasoneras luftballong under Almedalsveckan, uppger Resumé. Det var senast en luftballong försvann under Almedalsveckan och den hittades senare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.