Löfvens attack: "Står i Almedalen bland riskkapitalister"

Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

På måndagen anklagade Annie Lööf statsminister Stefan Löfven för att ha en livslust som handlar om att ”söndra och härska i alliansen”.

I dag gick S-ledaren till motattack mot Annie Lööf - trots hans upprepade önskemål om samarbete mellan partierna.

– Jag blir bekymrad av att man står i Almedalen bland riskkapitalister och uttrycker en uppfattning som inte delas av svenska folket överhuvudtaget, säger Stefan Löfven om vinster i välfärden.

Under sin tid som statsminister har Stefan Löfven allt mer öppet börjat flörta med både Centerpartiet och Liberalerna.

Men stämningen mellan Stefan Löfven och C-ledaren Annie Lööf har inte blivit bättre för det.

På måndagen sa Annie Lööf till Expressen att det inte blir något samarbete med Socialdemokraterna och Stefan Löfven efter valet.

– Stefan Löfvens livslust handlar om att härska och söndra i alliansen. Det har han gjort i sex års tid, det är ingenting nytt för Almedalsveckan.

Då valde Stefan Löfven att inte gå i konflikt med Annie Lööf.

– Den kommentaren bryr jag mig inte om överhuvudtaget. 

Attacken mot Lööf: "Blir bekymrad"

Men på tisdagen, när Stefan Löfven hade pressträff på färjan mellan Oskarshamn och Byxelkrok på Öland, så gick han till attack mot Annie Lööf, vars parti har sin dag i Almedalen på tisdagen. 

Temat: vinster i välfärden.

– Jag blir bekymrad av att man står i Almedalen bland riskkapitalister och uttrycker en uppfattning som inte delas av svenska folket överhuvudtaget. Jag har så svårt att se viljan att pengarna inte ska gå till välfärden, utan att de ska gå till vinster, säger Stefan Löfven.

En mätning från SVT/Novus visade under tisdagen att majoriteten av svenskarna tycker att man ska begränsa vinsterna i välfärden. Centerpartiet vill se fler privata aktörer i välfärden.

– Det är beklagligt att stå i Almedalen med riskkapitalister och inte se det svenska folket ser. Resurserna till välfärden rinner ut till vinster, säger Stefan Löfven.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.