Liten bygger stort. Victor, 2 år, hjälper sin pappa Peter Tumegård att snickra ihop Expressens valstuga, som i år blir större än någonsin. Victors mamma Andreea Costache tittar på, och i bakgrunden syns Rey Pileborg. Foto: Cornelia Nordström Foto: Cornelia Nordström
Liten bygger stort. Victor, 2 år, hjälper sin pappa Peter Tumegård att snickra ihop Expressens valstuga, som i år blir större än någonsin. Victors mamma Andreea Costache tittar på, och i bakgrunden syns Rey Pileborg. Foto: Cornelia Nordström Foto: Cornelia Nordström

LIVE: Senaste nytt från Almedalen

Publicerad

I år är Expressens Almedalssatsning större än någonsin. 40 personer finns på plats, det blir ännu mer direktsänt på webben, samtidigt som valstugan har växt sig större än någonsin. Med sin stora scen, en loungedel och storbildskärm som direktsänder "Pihlblad & Svensson" kommer det vara en naturlig samlingspunkt under Almedalsveckan.

- Det är kul att se att våra satsningar gett oss en allt större stabilitet. Det ger en enorm kraft. Nu kör vi, säger Christina Lundell, projektredaktör.

Läser du detta i vår iPhone-app? Klicka här för att följa rapporteringen.

Under två dagar har Rey Pileborg och hans team jobbat på att få upp Expressen valstuga. I år är den större än någonsin med en upphöjd scen, storbildsskärm och härlig terrass för loungehäng.

- Det är tredje året vi gör det här och det har verkligen växt. Första året var det bara en liten bod och nu är det stor scen och tv-torn och grejer. Jag vet inte vad jag kan vänta mig till nästa år men det måste bli något extremt, säger Rey Pileborg.

Men det är inte bara storleken på valstugan som visar att Expressen i år satsar extra hårt för att maxa Almedalsveckan för dig som läsare. I loungedelen bjuds det på frukost och morgonprogram under ledning av Fredrik Sjöshult, direkt efter partiledartalen bjuds det in till eftersnack i Skandias trädgård och precis som tidigare år satsar Expressen stenhårt på den särskilda Almedalstidningen.

"Det hetaste skvallret"

- Vi har Sveriges bästa politiska reportrar och nyhetsjägare på plats och kommer ha avslöjandena folk pratar om, det hetaste skvallret och roligaste vimmelbilderna. Tidningen är dessutom helt gratis, säger Annsofie Näslund, redaktör för Expressen Almedalen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Senaste nytt
MEST LÄST I DAG