Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

LIVE: Senaste nytt från Almedalen

Liten bygger stort. Victor, 2 år, hjälper sin pappa Peter Tumegård att snickra ihop Expressens valstuga, som i år blir större än någonsin. Victors mamma Andreea Costache tittar på, och i bakgrunden syns Rey Pileborg. Foto: Cornelia Nordström
Foto: Cornelia Nordström

I år är Expressens Almedalssatsning större än någonsin. 40 personer finns på plats, det blir ännu mer direktsänt på webben, samtidigt som valstugan har växt sig större än någonsin. Med sin stora scen, en loungedel och storbildskärm som direktsänder "Pihlblad & Svensson" kommer det vara en naturlig samlingspunkt under Almedalsveckan.

- Det är kul att se att våra satsningar gett oss en allt större stabilitet. Det ger en enorm kraft. Nu kör vi, säger Christina Lundell, projektredaktör.

Läser du detta i vår iPhone-app? Klicka här för att följa rapporteringen.

Under två dagar har Rey Pileborg och hans team jobbat på att få upp Expressen valstuga. I år är den större än någonsin med en upphöjd scen, storbildsskärm och härlig terrass för loungehäng.

- Det är tredje året vi gör det här och det har verkligen växt. Första året var det bara en liten bod och nu är det stor scen och tv-torn och grejer. Jag vet inte vad jag kan vänta mig till nästa år men det måste bli något extremt, säger Rey Pileborg.

Men det är inte bara storleken på valstugan som visar att Expressen i år satsar extra hårt för att maxa Almedalsveckan för dig som läsare. I loungedelen bjuds det på frukost och morgonprogram under ledning av Fredrik Sjöshult, direkt efter partiledartalen bjuds det in till eftersnack i Skandias trädgård och precis som tidigare år satsar Expressen stenhårt på den särskilda Almedalstidningen.

"Det hetaste skvallret"

- Vi har Sveriges bästa politiska reportrar och nyhetsjägare på plats och kommer ha avslöjandena folk pratar om, det hetaste skvallret och roligaste vimmelbilderna. Tidningen är dessutom helt gratis, säger Annsofie Näslund, redaktör för Expressen Almedalen.

Dagens höjdpunkter på Expressen TV

13.00 Panelen spår hetaste ämnena

Jobben, segregationen, skolan - eller något helt annat? Expressens panel förutspår Almedalens viktigaste frågeställningar 2013. Medverkande: Niklas Svensson, Anders Pihlblad, Lotta Gröning, Anna Dahlberg. Samtalsledare: Annie Reuterskiöld.

19.00 Partiledartal: Göran Hägglund

Direkt från KD-ledarens tal. Streamas på Expressen TV.

19.30 Eftersnack i Skandias trädgård

Direkt efter talet sammanfattar vi dagen från Skandias trädgård. Evenemanget kräver specialinbjudan men kan följas på Expressen.se. Gäster: Maria Abrahamsson (M), Stig-Björn Ljunggren. Kommentator: K-G Bergström. Redaktör: Joel Holm. Intervjuare: Niklas Svensson.

Buss, bil och bur - några av Expressens satsningar

Få skjuts av spjutproffset

Expressenbilen kör besökare i tidsnöd vart de vill - gratis! Vid ratten sitter Alexander Svensson, före detta landslagsmedlem i spjutkastning. Alexander hoppas på partystämning i bilen - och berättar att han har förberett flera olika Spotify-listor, bland annat med 80-tals- och kärlekstema.

Ta gratisbussen från flyget

Expressenbussen skjutsar Almedalsbesökare gratis från flygplatsen till Almedalen mellan klockan 7.45 och 16.30 varje dag.

Sitt - för att stödja dawit

I 4 298 dagar har den svenska journalisten Dawit Isaak suttit fängslad i Eritrea. Nu inbjuds politiker och opinionsbildare att stödja den svenska journalisten, genom att sitta i en cell som är en kopia av Dawits. Kampanjen är ett samarbete mellan Expressen och bland annat stödkommittén Free Dawit.