Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kinberg Batra gav Trump en "bajsemoji"

Anna Kinberg Batra i TV4:as Nyhetsmorgon. Foto: Faksimil/TV4
M-ledaren Anna Kinberg Batra. Foto: Lisa Mattisson

När Donald Trump kom på tal i TV4:as ”Nyhetsmorgon” visade Anna Kinberg Batra, upp en bajsemoji.

– När jag får välja mellan ett hjärta och en bajskorv har Donald Trump gjort mig orolig för hur han skulle leda USA i en orolig värld, säger M-ledaren.

Det var i TV4:as ”Nyhetsmorgon” som Anna Kinberg Batra fick svara på snabba kortfrågor med emojis (symboler som används i sociala medier eller på mobiltelefon).

När hon fick frågan om amerikanske presidentkandidaten Donald Trump valde hon att visa upp en symbol med bajs och sa:

– Nu kommer någon säga att det inte är statsmannamässigt men det finns skäl att vara orolig för vad det skulle innebära för internationella relationer om det blev en populist, säger hon i programmet.

Förväntade sig frågor

När M-ledaren Anna Kinberg Batra möter pressen efter sin presskonferens säger hon att hon förväntade sig följdfrågor på sitt agerande i morgonsoffan.

Hon får frågan om hon inte måste äta upp det om han vinner valet och hon blir statsminister.

– Då får jag ju ta ner den där skylten.

Hon säger att det möjligen var lite bryskt gjort men konstaterar att hon som statsminister skulle behöva förhålla sig till regeringschefer som hon inte håller med.

– När jag får välja mellan ett hjärta och en bajskorv har Donald Trump gjort mig orolig för hur han skulle leda USA i en orolig värld. Vi behöver bättre samarbete mellan varandra men han riskerar att försämra det.

Hur skulle Sverige påverkas om det blev Trump?

– I värsta fall blir det svårare med frihandel som är helt avgörande för svensk ekonomi. Han har gjort spektakulära uttalanden om internationellt samarbete och öppenhet mot andra i en värld som är orolig och turbulent och ställer krav på seriositet och samarbete. Jag vill se mer av det och det ser jag hos Hillary Clinton.

 

För nyheter, festvimmel och senaste bilderna från Almedalen - följ vår bevakning här

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!