Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Magnus Hedman brände 50 miljoner

Magnus Hedman lanserar ett nytt, alkoholfritt, vin i Almedalen. Foto: SVEN LINDWALL
Sedan Hedman lovade sina barn, att vara drogfri har han hållit föreläsningar runtom i landet om sin resa. Foto: SVEN LINDWALL

Drogerna var nära att ta Magnus Hedmans liv.

Nu lanserar han ett nytt vin i Almedalen, alkoholfritt.

– Jag kallar det ”bubbel utan snubbel”, säger den förre fotbollsstjärnan.

Magnus Hedman var en av Sveriges hetaste fotbollsprofiler: först landslagsmålvakt, sedan värvad till Chelsea av Jose Mourinho och därefter respekterad expertkommentator i TV4 – när allt kraschade även utåt.

Äktenskapet med Magdalena Graaf sprack, han drabbades av depressioner och ångesten drev honom nästan till självmord. De 50-60 miljoner han tjänat hade konsumerats bort.

Men sedan Hedman lovade sina barn, däribland Lets Dance-deltagaren Lance, att vara drogfri har han hållit föreläsningar runtom i landet om sin resa.

– Jag lider av en beroendesjukdom och dricker inte själv, säger Magnus, som ändå nu står i Almedalen, känt för sina rosévinsmingel, och lanserar ett nytt vin under märket Le Petit Béret .

– Det här är ett fullgott alternativ för de som inte dricker alkohol, tycker Magnus.

– Men även för ”flexi drinkers”, som går emellan alkohol och alkoholfritt, för dem som kan välja.

”Det här är ett fullgott alternativ för de som inte dricker alkohol”, säger Hedman om nya vinet. Foto: SVEN LINDWALL

”Det bröt ny mark”

Hedman blev inbjuden att lansera sitt vin i Almedalen på Clarion Hotel Visby som hade invigningsfest för veckan, arrangerad av eventarrangören Johan Petré och Almedalenprofilen Fredrik ”Feffe” Andersson, den senare som en gång i tiden startade de klassiska Primeminglen med - icke alkoholfritt - rosévin i trädgården.

 – För 20 år sen bjöd vi in åtta sossar och åtta moderater till det som sen blev Primes mingel. På den tiden var det bara bögarna i Barcelona som drack rosé, så det bröt ny mark, säger ”Feffe”, nu på Millton labs.

– Men det bästa måste alltid förändras, det krävs nya saker för att hitta Almedalenandan. Det är viktigt att lyssna mera i dag, ha respekt för andra åsikter - och nu minglar vi alkoholfritt.