Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expressen teckentolkar partiledarintervjuerna

Intervjun med Per Bolund teckentolkas på söndagen.

I år kommer partiledarintervjuerna på Expressens valscen i Almedalen att teckenspråkstolkas.

Tolkförmedlare är Stockholmstolkarna – som har 13 års erfarenhet av att arbeta i just Almedalen.

– Det är viktigt för demokratin att alla i samhället ska kunna vara delaktiga, säger Lisa Kellerman på Stockholmstolkarna.

De partiledarintervjuer som teckenspråkstolkas är Per Bolund (MP), Jonas Sjöstedt (V), Nyamko Sabuni (L), Ebba Busch Thor (KD) samt finansminister Magdalena Andersson (S), som ersätter statsministern under årets politikervecka i Almedalen.

– På Expressen TV jobbar vi hårt året runt för att tillgängliggöra så mycket av våra sändningar för så många som möjligt. I Almedalen känns det viktigt att även de som har en hörselskada eller hörselnedsättning ska kunna ta del av våra långa utfrågningar av talhållarna – i år partiledare samt finansminister Magdalena Andersson. Förutom att vi teckenspråkstolkar dessa intervjuer har vi också en hörselslinga i marken på våra övriga 110 punkter på scen, säger Linnéa Pettersson, innehållsansvarig för Expressens valscen.

Expressen teckenspråkstolkar i Almedalen

Lisa Kellerman är samordnare på Stockholmstolkarna.

– Vi är ett tolkbolag som förmedlar teckenspråkstolkar, dövblindtolkar och skrivtolkar, och som till vardags jobbar med alla möjliga olika uppdrag. Vi har varit i Almedalen i tretton år och tolkat bland annat seminarium och partiledartal på kvällarna. De senaste åren har det varit fler arrangörer utifrån, om man ser till just Almedalen, som har tagit kontakt och vill att deras evenemang teckenspråktolkas och skrivtolkas, säger hon.

– Det är viktigt för demokratin att alla i samhället ska kunna vara delaktiga och kunna få vara med och ta till sig den information som finns för alla. 

Två tolkar turas om

Två tolkar från Stockholmstolkarna kommer att vara på plats under Expressens partiledarintervjuer och turas om på scen. Här är hålltiderna:

Söndag 15.45 Per Bolund (MP)

Tisdag 15.30 Jonas Sjöstedt (V)

Onsdag 14.25 Nyamko Sabuni (L)

Torsdag 16.00 Magdalena Andersson (S)

Fredag 13.00 Ebba Busch Thor (KD) 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.