Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annie Lööf: "Sverige behöver ett femte jobbskatteavdrag"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

VISBY. Centerpartiets Annie Lööf håller med allianskollegan Göran Hägglund (KD): Sverige behöver ett femte jobbskatteavdrag.

Det slog hon fast på ett seminarium om hur de svenska bruksorterna ska räddas.

– Det tycker jag är viktigt att människor ska kunna leva på sin lön. Vi vill också se höjd brytpunkt för statlig inkomstskatt och sänkt skatt för pensionärer.

Expressen kunde häromdagen avslöja att Krisdemokraternas partiledare Göran Hägglund vill se ett femte jobbskatteavdrag i regeringens budget i höst. 

Nu ställer sig även Annie Lööf, Centerparitets ordförande, bakom den tanken.

– Centerpartiet var mamma och pappa till jobbskatteavdraget. Det utvecklades ju på 90-talet, en skattemodell för att stärka låg- och medelinkomsttagarna. Det tycker jag är viktigt att människor ska kunna leva på sin lön. Vi vill också se höjd brytpunkt för statlig inkomstskatt och sänkt skatt för pensionärer.

– De tre delarna tycker jag är viktigt att vi genomför till hösten om ekonomin tillåter det, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.