Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Almedalens 150 hetaste 2017

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Annie Lööf.
Foto: /IBL / /IBL
Magdalena Andersson.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Jimmie Åkesson.
Foto: SVEN LINDWALL

Expressen listar de hetaste namnen i Almedalen 2017.

1. Annie Lööf, C, 33

Under hennes ledning har Centerpartiet fyr­dubblats på mindre än fyra år. Dubbla en gång till och hon är statsminister. 

2. Magdalena Andersson, S, 50

När Stefan Löfven åker på Sverigeturné är det hon som får försvara den röda fanan i Almedalen. Och när Löfven avgår är det hon som tar över?

3. Jimmie Åkesson, SD, 38

Sverigedemokraternas ledare leder i dag det näst största partiet, enligt opinionsmätningarna. Nu siktar han mot att bli störst i nästa val.  

4. Petter Stordalen, 54

Mångmiljardären och hotellmagnaten har blivit en institution i Almedalen. Hit kommer han för att hylla Sverige och svenskarna – och såga sina landsmän.  

5. Anders Thornberg, 57

Efter terrordådet på Drottning­gatan i Stockholm är chefen för Säkerhetspolisen ständigt i fokus. Vår säkerhet vilar i hans händer.

6. Anders Ygeman, S, 47

Regeringens populäraste minister pratar bland annat om den nationella säkerhetsstrategin, misstänkta terrorister och utvecklingen av den svenska polisen.

7. Anna Kinberg Batra, M, 47

Moderatledaren har haft ett tungt år – med fallande opinionssiffror och interna avgångskrav. I Almedalen måste hon leverera och opinions­läget vända – annars kan hon få gå. 

8. Micael Bydén, 53

Överbefälhavaren är en av årets huvudpersoner i Almedalen när säkerhetsläget på Östersjön och hoten mot Sverige ska diskuteras. Tacka Putin för det!

9. Peter Hultqvist, S, 58

När utrikesministern stannar hemma är han en av de tyngre ministrarna på plats. En osäker omvärld gör dessutom honom till en nyckelspelare i år.

10. Ibrahim Baylan, S, 45

Ministerveteranen ansvarar inte bara för samordningen och energipolitiken. I Almedalen pratar han dessutom om klimatutmaningar, segregation och jämställdhet. 

11. Carola Lemne, 59

Arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringslivs vd tjänar tre gånger så mycket som statsministern – och det finns de som menar att hon även har mer makt än honom. 

12. Ylva Johansson, S, 53

Arbetsmarknads­ministern har ett av regeringens svåraste uppdrag. Hon ska fixa EU:s lägsta arbetslöshet till 2020. 

13. Alice Bah Kuhnke, MP, 45

Som tidigare DJ Battle-vinnare är demokrati- och kulturministern naturligtvis självskriven högt upp på denna lista. Men hon deltar också flera spännande seminarium. 

14. Mats Knutson, 53

SVT:s tyngsta och viktigaste politiska kommentator levererar varje kväll de bästa analyserna i Sveriges television. 

15. Annika Strandhäll, S, 42

Socialförsäkringsministern ska bland annat prata om fram­tidens cancervård, pensioner och föräldraförsäkringen. 

16. Jonas Sjöstedt, V, 52

Vänsterledaren bestämde sig för att åka hit – trots att flera i partiet ville bojkotta Almedalen i år på grund av Nordiska Motståndsrörelsens närvaro. 

17. Morgan Johansson, S, 47

Justitieministern deltar i seminarier om bland annat EU:s migrationspolitik, sexuella övergrepp på nätet – och om samtyckeslagen. 

18. Ann Linde, S, 55

Hur stabilt står Sverioge när EU svajar? Den frågan ska EU- och handesministern svara på när hon gästar Expressens valstuga. 

19. Magnus Hall, 57

Som vd och koncernchef för Vattenfall hade han förra året en lön på 14 988 400 kronor. Han tjänar alltså fem gånger så mycket som stats­ministern.

20. Peter Eriksson, MP, 58

Bostads- och digitaliseringsministern deltar i en rad olika seminarier. Han ska bland annat ta tempen på digitaliseringen av Sverige.

21. Antje Jackelén, 62

Den 15 juni firade hon tre år som ärkebiskop – och i oktober har hon twittrat i sex år. På torsdag kväll deltar hon i Expressens livesända Facebook-middag ”God kväll, Almedalen”. 

22 Gustav Fridolin, MP, 34

Språkröret har i över ett år kämpat med urusla opinionssiffror. Och inte blir det bättre av Miljöpartiet i år har den näst sämsta dagen i Almedalen. 

23 Ebba Busch Thor, KD, 30

För två år sedan föreslog KD-ledaren att man skulle sätta in JAS-plan i kampen mot IS. På torsdag har hon chansen att komma med nya utspel.

24 Mikael Ribbenvik, 49

Den 19 maj i år utsåg ­regeringen honom till ny generaldirektör för Migrationsverket. Men han har arbetat på myndigheten i 18 år.

25 Jan Björklund, L, 55

I morgon kväll är det upp till bevis för Liberalernas partiledare när han håller tal på Almedalsscenen. Sitter utmanaren Birgitta Ohlsson på första bänkraden eller inte?

26 Tomas Franzén, 54

Föreningen Utgivarna, TU, Sveriges tidskrifter och Resumé hoppas alla att koncernchefen för Bonnier AB ska dyka upp på just deras seminarier.

27 Birgitta Ohlsson, L, 41

Exminister och riksdagsledamot som stack ut hakan rejält när hon i våras utmanade sittande partiledaren Jan Björklund. Kan mycket väl bli en av huvudpersonerna under veckan. 

28 Birgitte Bonnesen, 61

Som vd och koncernchef för Swedbank, Sveriges största bank, har hon det högsta ansvaret för hisnande 7,3 miljoner privatkunder.

29 Jens Henriksson, 49 

Numera vd för Folksam. Men tidigare har han beskrivits som ”finansministrarnas bästa vän” – som den rådgivare han var åt Bosse Ringholm i regeringen Persson.

30 Leif Østling, 71

Som ordförande i Svenskt näringsliv står han upp för landets arbetsgivare. Är mest känd för att ha lett Scania till oerhörda framgångar – men också för att vara frispråkig.

31 Lena Apler, 65

Denna affärsängel har lång erfarenhet inom finans världen och grundade Collector 1999. Tidigare i år utsågs hon till ”årets kvinnliga grundare” av Di digital.

32 Casper von Koskull, 52

Hans bolag Nordea, där han är vd, har under våren stått i fokus i debatten om resolutionsskatt. Storbanken har uttryckt sitt missnöje – och hotat med flytt.

33 Jan-Olof Jacke, 52

Många har trott att läkemedelsjätten Astra Zeneca ska lämna Sverige. Men med Jacke som Sverigechef har bolaget stannat kvar – och miljardsatsar.

34 Cecilia Schelin Seidegård, 63 

I kväll invigs Almedalsveckan traditionsenligt med tal av Gotlands landshövding på det stora invigningsminglet på Wisby Strand.

35 Ardalan Shekarabi, S, 38

När Magdalena Anderssons tal ska recenseras på onsdag kväll kommer civilministern till Expressens Eftersnack i Skandias trädgård.

36 Anders Borg, 49

Tidigare finansministern är i dag rådgivare åt bland andra jättebanken Citis nordiska Advisory Board.

37 Tobbe Larsson, 48

Som ägare av Wisby Strand och Kallis är han en av Almedalsveckans verkliga makthavare. Det är honom du ska tacka för både ­räkmackan, rosévinet och DJ Battlet.

38 Johan Torgeby, 43

Hans företrädare Annika Falkengren lade ribban högt för SEB. Sedan tre månader tillbaka styr han storbanken – som direkt efter vd-bytet visade starka resultat.

39 Håkan Samuelsson, 66

Volvo har blivit en framgångssaga och slog 2015 rekord med över en halv miljon sålda bilar. Och alla verkar gilla vd:n – Samuelsson toppade nyligen förtaget Owlers lista över populära bilchefer.

40 Anna Ekström, S, 58

Klockan 21.00 på onsdag kväll deltar gymnasie- och kunskapslyftsministern i Expressens middag som livesänds på Facebook.

41 Lauri Rosendahl, 57

Lär dig spara med Stockholmsbörsens vd på Alemdalen. Tillsammans med Nordnet och Filippa Reinfeldt spelar Rosendahl in Sparpodden.

42 Monique Wadsted

För allmänheten kanske mest bekant för rättsprocessen mot The Pirate-Bay, men verkar ofta utan att synas. Ny ledamot i Pressens opinionsnämnd.  

43 Arne Dahlberg

Jobbar som HR-direktör på Coca cola enterprises och har varit ledande i företagets arbete med jämställdhet.

44 Anna-Karin Hatt, 44

Den före detta C-ministern har sadlat om och är nu vd för branschorganisationen Almega. På Almedalen sommarminglar hon bland annat med nuvarande ministern Mikael Damberg.

45 Cilla Benkö, 53

Efter en till synes spikrak karriär är hon sedan 2012 vd för Sverige radio, ofta mitt i mediedebatten – och utsedd till årets chef 2017.

46 Tobias Baudin, 42

Efter skandalerna i fackförbundet ­Kommunal var det han som fick det otacksamma uppdraget att städa upp. På torsdag deltar han i Expressens Eftersnack från Skandias ­trädgård.

47 Vesna Jovic, 55

I januari i år utsågs hon till ny vd på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Överst på hennes dagordning står nu integrations­frågan. 

48 Henrik Henriksson, 47

Vd och koncernchef, Scania. Har varit inom Scania-gruppen sedan 1997 och haft en rad olika befattningar, innan vd-posten. Bland annat som exportansvarig i Sydafrika under fyra år.

49 Marie Nilsson, 53

Valdes i maj till fackförbundet IF Metalls första kvinnliga ordförande sedan starten för 129 år sedan. Basar över 300 000 medlemmar.

50 Peter Wågström, 52

Vd och koncernchef, NCC. Ett av de ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen i norra Europa med en omsättning på 53 miljarder kronor och 17 000 anställda under 2016.

51 Hanna Stjärne, 48

Vd för SVT sen 2014 och en av medie­sveriges mäktigaste. I Visby bland annat för att diskutera framtiden för public service och hur hon egentligen ser på konkurrenten.

52 Anders Jensen, 47

Vd, MTG Sverige. MTG, Modern Times Group är ett företag inom Kinnevikssfären som sysslar med digital underhållning.

53 Annika Rembe, 62

Som general­direktör för Svenska institutet är hon en viktig reklam­pelare för Sverige i världen. 

54 Johan Karlström, 60

Vd och koncernchef, Skanska. Byggbolaget grundades 1887 och har vuxit till ett av världens ledande med 42 900 anställda inom koncernen och 151 miljarder kronor i intäkter under 2016.

55 Karl-Henrik Sundström, 57

Vd och koncernchef, Stora Enso. Pappers- och kartongjätten har omkring 25 000 medarbetare i 35 länder och en omsättning på cirka 35 miljarder kronor. 

56 Karolina Skog, MP, 41

Miljöministern deltar under Almedalsveckan för andra gången som minister. Hon ska bland annat prata om storstadsbilism, stigande havsnivåer och lastbilars miljöpåverkan. 

57 Magdalena Gerger, 53

Systembolagets vd har pekats ut som en av svenskt näringslivs mäktigaste kvinnor. På måndag diskuterar hon utmaningar och knep för kvinnliga ledare tillsammans med ärkebiskopen. 

58 Saeid Esmaeilzadeh, 43

Grundade miljardkoncernen Serendipity tillsammans med Ashkan Pouya 2004. Frekvent panelgäst, bland annat i diskussion om jobb till nyanlända akademiker.

59 Jonas Nordling, 48

Svenska journalistförbundets ord­förande är en viktig gäst i tider av fake news-anklagelser och när förtroendet för medier står på spel, bland annat hos unga.

60 Philip Botström, 26

Basar över ett av de mäktigaste ungdomsförbunden – SSU. Låg illa till efter en kritiserad och kostsam taxiresa från Sälen till Stockholm i vintras men klarade sig kvar.

61 Mattias Dahl, 45

Arbetsgivar- och branschorganisationen Transportföragens vd ställer sig en spännande fråga: avgör konflikten mellan stad och land valet 2018?

62 Pekka Lundmark, 53

Koncernchef, Fortum. Eljätten har cirka 8 000 anställda i bland annat Sverige, Finland och Ryssland. I Sverige har Fortum över en halv miljon kunder.

63 Benjamin Dousa, M, 24

Vann striden om MUF-ordförandeskapet mot Rasmus Törnblom förra året. Krävt action av Anna Kinberg Batra under partiets opinionskris.   

64 Sineva Ribeiro, 48

Vårdförbundets ordförande har gått i polemik mot Liberalerna efter förslaget att återinföra vårdbiträdet. Räkna med att fajten fortsätter på Gotland. 

65 Per Bondemark, 54

Vice vs, SSAB. en globala stålgiganten har cirka 15 000 anställda i över 50 länder och hade under 2016 en nettoomsättning på 55 miljarder kronor. 

66 Tobias Krantz, 46

Chef för utbildning, forskning och innovation på Svenskt näringsliv. Svenskt Näringsliv företräder närmare 60 000 små, medelstora och stora företag. 

67 Anders Ericsson, 54

Vd för Sveriges annonsörer, som för annonsörernas talan sedan 1924, och maratonlöpare som har svurit på att hålla sig under tre timmars maratontid upp till 60 års ålder. 

68 Eva Nordmark, 46

Hon gick från S-ledamot i riksdagen till fackför­bundet Vision och blev TCO-topp 2011. Har kritiserat regeringens förändringar av inkomstskatten – en het fråga i år.

69 Maud Olofsson, 61

Förr näringsminister och Centerledare, i dag styrelseordförande för Visita. Men fortfarande lika tung i Almedalssammanhang. Och det är nog många som vill höra hennes analys om alliansen 2017.

70 Casten Almqvist, 55

Är du vd för TV4 och Bonnier Broadcasting är du på plats. Bland annat för att intervjua konkurrenten, Hanna Stjärne, i egna programmet ”­Castens hörna”. 

71 Peter Wolodarski, 39

Dagens Nyheters chefredaktör sen 2013 leder ett av veckans mest intressanta samtal: om rysk påverkan på världspolitken.

72 Pelle Björklund, 63

Vd, Svenska bostäder. Det kommunala bostadsbolaget i Stockholm grundades 1944, har över 26 000 lägenheter och omsatte cirka 2,6 miljarder kronor under 2016.

73 Jenny Nilzon, 45

Vd, Spelbranschens riksorganisation, Sper. Sper företräder spelmarknaden i Sverige och tillvarata särskilt medlemmarnas intressen.

74 Lotta Edling, 47

Efter sommaren kommer nästa stora branschsatsning från Dagens Industris chefredaktör; Di TV, Sveriges första ekonomitv-kanal, ­tillsammans med Expressen TV.

75 Mikael Odenberg, 63

Tidigare moderat försvarsminister. Rådgivare, ­styrelseordförande KI.

76 Jeanette Gustafsdotter, 51

Vd för Tidningsutgivarna, mediehusens branschorganisation. På ön för att snacka om tunga mediefrågor som förtroendekris och fängslade journalister.

77 Christoffer Folkebo, 46

Vd och koncernchef, Max Matthiesen som, tillsammans med Willis Towers Watson, Nordens ledande konsult och förmedlare inom försäkring, förmåner, HR samt sparande. 

78 Sophia Mattsson-Linnala, 30

Vd, Rikshem, ett av Sveriges största privata fastighetsbolag som äger över 28 000 lägenheter. Bolagets fastigheter är värda cirka 39,7 miljarder kronor.

79 Bettina Kashefi, 56

Chefsekonom på Svenskt näringsliv sen ett år tillbaka. Bakgrund på SKL, OECD och som statssekreterare. Vill höja Sveriges position bland OECD-länderna.

80 Eva Østling, 63

Vd, Visita. bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Eva Östling har dock sagt upp sig och kommer kliva av vd-posten vid årsskiftet. 

81 Åsa Domeij, 55

Tidigare MP-veteranen dyker upp i ministerspekulationer, senast förra året. I dag är hon hållbarhetschef på Axfood men har i en intervju hintat om att hon kan tänka sig finansministerposten.

82 Allan Larsson, 79

Finansminister i Ingvar Carlssons regering i början av 90-talet. Jobbar i dag som rådgivare åt Jean-Claude Juncker, EU-kommissionens ordförande. 

83 Jacob de Geer, 41

Vd, iZettle. Bygger tjänster och appar för småföretagare – från kortläsare för smartphones och tablets, till kassaregister, och verktyg. 

84 Fredrik Reinfeldt, 51

Föreläsare, rådgivare och författare. Vill gärna prata nya möjligheter och utrikesfrågor men aldrig inrikespolitik av hänsyn till efterträdaren.

85 Alexandra Pascalidou, 46

Journalist, författare samt Almedalsveteran på plats för att både moderera och ­debattera – allt ifrån medier, magar och bostäder.

86 Johan Sidemark, 52

Vd, AMF. AMF är grundat och ägs av LO och Svenskt Näringsliv och sköter tjänstpensionen åt cirka 4 miljoner kunder.

87 PA Prabert, 52

Vice koncernchef, mySafety Försäkringar. Erbjuder försäkringar för nya vardagsbrott, till privatpersoner & företag.

88 Eskil Erlandsson, C, 60 

Riksdagsledamot och tidigare landsbygdsminister som debatterar både mat och klimat i år. 

89 Stig-Björn Ljunggren, 59 

Självskriven gäst i Visby varje sommar. S-märkt statsvetare som syns i såväl tv-soffor, debatter och som moderator. 

90 Peter Jeppsson, 59

Vice vd, Svenskt näringsliv. Svenskt Näringsliv företräder närmare 60 000 små, medelstora och stora företag.

91 Filippa Reinfeldt, 50

Tidigare sjukvårdslandstingsrådet, numera chef för affärsutveckling och public affairs på vårdjätten Aleris samt ledamot i Täby kommunfullmäktige, är ständigt omgiven av comeback-rykten.

92 Johan Söderström, 54

Vd, ABB Sverige. I Sverige har ABB cirka 8 800 medarbetare och finns på 30 orter. ABB är en ledande leverantör av produkter och system för kraftöverföring samt process- och industriautomation.

93 Anna Granö, 48

Vd för teknologiföretaget Hewlett Packard Enterprise. Anna Granö har mer än 20 års erfarenhet från IT- och telekomindustrin.

94 Sofia Olsson Olsén, 52

Aftonbladets chefredaktör och vd diskuterar bland annat hot mot kvinnliga debattörer och de pressetiska reglerna. 

95 PM Nilsson, 49

Dagens Industris politiske redaktör sen 2013 deltar i en rad debatter, bland annat om en av veckans stora frågor: EU:s framtid.

96 Natali Phalén, 31

Advokat och nytillträdd generalsekreterare för Institutet mot mutor, IMM - en ideell näringslivsorganisation med bland andra SKL och Svenskt näringsliv i ryggen.

97 Alice Teodorescu, 33

Chefen för ledarredaktionen på Göteborgs-Posten listas om och om igen som en av Sveriges mäktigaste opinionsbildare. Bojkottade nyligen debatter med Aftonbladets ledarredaktion.

98 Ola Pettersson, 43

Civilekonom och tidigare journalist som jobbat under Persson, Östros och Pagrotsky. Numera en tydlig röst i debatten som LO:s chefs­ekonom.

99 Sara Skyttedal, KD, 30

Dåvarande KDU-toppen och DÖ-­dödaren är numera kommunalråd i Linköping men är lika bra på att röra om i debatten nu som då. Siktar på partipresidiet. 

100 Magnus Ek, 23

Centerpartiets ungdomsförbundsordförande kan se fram emot en opinionsrusig politikervecka om C-siffrorna fortsätter som de gjort under våren.

101 Dennis Gyllensporre, 52 

Det säkerhetspolitiska läget runt Östersjön fortsätter ha en framträdande plats på politikerveckan och då är man som generallöjtnant och chef för Högkvartereten person med mandat i debatten. 

102 Tomas Björnsson

Chef för strategi och marknadsanalys, Vattenfall. En av Europas största återförsäljare av värme och el med cirka 20 000 medarbetare och en omsättning under 2016 på drygt 152 miljoner kronor.

103 Hélène Barnekow, 52

Vd för Telia Sverige. Den statliga telekomjätten har miljontals kunder och cirka 6 700 anställda.

104 Göran Hägglund, 58 

Den tidigare social­ministern och parti­ledaren för KD har sagt sig njuta mer av Almedalen ”på andra sidan”. Medverkar också vid eller modererar ett tiotal seminarium. 

105 Svante Axelsson, 60

Gör sin första politikervecka som regeringens samordnare för klimat­omställningen sedan han lämnade som tjänsten som general­sekreterare för Naturskyddsföreningen. 

106 Annika Winsth, 49

Chefsekonom, Nordea. Storbanken hade under 2016 10,6 miljoner kunder i Sverige, Danmark och Finland, cirka 31 600 anställda och en vinst på 41 miljarder kronor.

107 Klas Wåhlberg, 58

Vd, Teknikföretagen. En av Sveriges största arbetsgivarorganisationer med 3 900 medlemsföretag som står för en tredjedel av Sveriges export. 

108 Anders Källström, 58

Vd och koncernchef, LRF. Lantbrukarnarnas riksförbund med nära 150 000 individmedlemmar i över 1 000 lokalavdelningar, och 17 regionförbund över hela Sverige.

109 Anders Eriksson, 46

Som vd för Expressen, Dagens industri, Dagens Nyheter och HD-Sydsvenskan är han en av de mäktigaste medie­cheferna i Almedalen.

110 Johar Bendjelloul, 41

När man slår på radion efter terrordåd i Stockholm och blir lättad av att höra DEN rösten. Har efter 20 år som programledare för public service gått och blivit folkkär minsann.  

111 Marcus Strömberg, 49

Vd och koncernchef, AcadeMedia. Sveriges största utbildningsföretag som driver förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Har 103 gymnasieskolor med sammanlagt 25 476 elever.

112 Rolf Brennerfeldt, 55

Hehe, här är adressen till SMHI:s generaldirektör: rolf.brennerfelt@smhi.se Om det skulle regna hela veckan ;)

113 Hanna Lidström, MP, 23

”Man ska inte glömma mitt namn”, som den tidigare vikarierande presstalespersonen till Alice Bah Kuhnke – nu Grön ungdoms förbundsordförande – sa när hon föll på målsnöret till uttagningen av sexsåpan Paradise Hotel.  

114 Sakine Madon, 37

Om ni ser någon i hårdrocktröja ränna Visbys alla gränder så är det säkert Sakine. Journalistens/opionionsbildarens Almedalsschema är enligt egen utsago ”galnare än någonsin”. 

115 Ulla Sandborgh, 57

Generaldirektör Svenska Kraftnät. Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk med uppgift att förvalta Sveriges stamnät för elkraft. Har cirka 600 medarbetare och huvdkontor i Sundbyberg. 

116 Niclas Rislund, 44

Chefredaktör för Dagens Media och tillika DJ Battle-general, är det väl bäst att hålla sig väl med. 

117 Beatrice Ask, M, 61

Petades som rättspolitisk talesperson av Anna Kinberg Batra, men vi hoppas och utgår ifrån att M-profilen ska fortsätta att ha åsikter i de mest brännande politiska frågorna. 

118 Jenny Lindahl, 44

Chef för Arena Opinion. Hjälper organisationer, folkrörelser och företag att formulera och nå ut med och påverka med sitt budskap i medier, till beslutsfattare och i det offentliga samtalet. 

119 Hugh Carnegy

Den tidigare Stockholm-korrespondenten, executive editor för Financial Times, deltar bland annat i seminarium om vad en twittrande president i USA kan innebära för den ekonomiska stabiliteten i Europa. 

120 Linnea Claesson, 25

Vem visste vem hon var för ett år sedan, räck upp en hand. Imponerande raketkarriär av den handbollspelande debattören där vi ser fram emot nästa steg. 

121 Åsa Romson, MP, 45

Mp:s språkrör lämnade regeringen under tumultartade former 2015 och har aviserat att hon inte kandiderar till riksdagen. I Almedalen för att delta vid sex seminarium om klimatfrågan +  fiska nya uppdrag? 

122 Anna Gullberg, 46

Gefle Dagblads chefredaktör fortsätter att stå upp och brinna för lokaljournalistikens viktiga kraft i samhället, trots att uppdraget inneburit rena mordhot. Kudos. 

123 Paula Bieler, SD, 29

Lyftes när Jimmie Åkesson blev sjukskriven 2014 av tidningen Fokus fram som en yngre generation SD-politiker ”som vill fortsätta Jimmie Åkessons förnyelse, kanske mer än vad partiledaren själv vill”.

124 Johan Trouvé, 56

Vd, Västsvenska Handelskammaren. En privat partipolitiskt oberoende näringslivsorganisation med 2800 medlemsföretag från hela Västsverige.

125 Camilla Ljunggren, 34

Vd, Business Challenge som sysslar med tävlingskoncept, affärsutvecklingsprogram och events för näringslivet. 

126 Ulrica Widsell, 44

Vice ordförande för Journalistförbundet. I en tid med tyckande i alla kanaler behövs människor som sätter ner foten om pressetiken. 

127 Martin Linder, 44

Förbundsordförande för Unionen, Sveriges största fackförbund med över 640 000 medlemmar på över 65 000 arbetsplatser.

128 Olle Wästberg, 72

Att prenumerera på och få tidigare generalkonsuln i New York och generaldirektören för Svenska Institutets nyhetsbrev från New York innebär samma upprymda känsla som när barndomens Starlet/Buster/Bamse (insert valfri tidning), damp ner i brevlådan. 

129 Lena Micko, 62

Ordföranden för Sveriges kommuner och landsting har ett digert program i Almedalen där seminariet om hur integrationen för nyanlända ska förbättras, väntas bli ett av de mer välbesökta.

130 Thomas Berglund, 65

Koncernchef, Capio. Sjukvårdsjätten Capio har sjukhus, vårdcentraler och andra inrättningar i fem länder och 12 435 anställda. 

131 Sofia Arkelsten (M), 40

Inte rädd för att tycka och agitera, särskilt på Twitter. I skrivande stund har riksdagsledamoten för M just luftat sin irritation över att enbart en s- och en mp- politiker är med i panelen på Vattenfalls seminarium. 

132 Elisabeth Dahlin, 60

Generalsekreteraren för Rädda Barnen har tidigare skrivit rykande debattinlägg om att statsminister Stefan Löfven hycklar om ensamkommande barn och lär fortsätta den här debatten. 

133 Johan Parmler, 43

Vd, SKI, Svenskt kvalitetsindex. Har sedan 1989, tillsammans med Handelshögskolan i Stockholm, studerat sambandet mellan nöjda kunder, nöjda medarbetare och företags lönsamhet.

134 Claes de Faire, 38

Den tidigare Resumechefredaktören, programledaren och författaren är nu i Visby som vd för Fokus.

135 Per Schlingmann, 46

Moderaternas tidigare chefstrateg kommer till Visby med en ny deckare om maktkamp, rykten, utspel, fulspel och mord. Och just det ja, den handlar om politik och utspelar sig under Almedalsveckan.

136 Niclas Lövkvist, 49

Vd för PR-byrån Agency med kunder som Skanska, Vattenfall och Svensk fastighetsförmedling.

137 Irena Pozar, 25

Veckorevyns chefredaktör tar ställning även i frågor där det bränns som mest och fortsätter kräver åtgärder mot näthatet.

138 Martin Schibbye, 36

Medgrundaren till Blank Spot Project, när han pratar och skriver, lyssnar man. 

139 Rosaline Marbinah, 23

När EU- och handelsminister Ann Linde på Europadagen den 9 maj ingick EU-handslag med vice ordförande för Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer (LSU), var det bara början. En framtidens makthavare.falfda.

140 Sofia Gerstenfeld, 47

Vd för Visma Enterprise, en ledande leverantör av affärs- och HR-lösningar för offentlig verksamhet i Sverige.

141 Gunther Mårder, 35

Vd Företagarna. Företagarna är en medlemsägd, medlemsstyrd och partipolitiskt obunden intresseorganisation. Finns över hela landet med 19 regionkontor och 260 lokalföreningar.

142 Joacim Olsson, 45

Vd, Aktiespararna. Aktiespararna är medlemsförbundet för dig som är intresserad av aktie, aktier, aktiesparande och fonder.

143 Eva Cooper, 36

En verklig Almedalsveteran som representerat både Sacos studentråd, Timbro och Skattebetalarnas förening. Nu är hon regionchef för Företagarna i Gävleborg.

144 Brit Stakston, 55

PR-konsult, programledare och digital kommunikatör, oavsett roll, proffs i alla kanaler. 

145 Lars Leijonborg, 67

Inte het som på Leijonkungen-tiden men skulle ju onekligen vara intressant att höra hur tidigare L-ledaren ryter om partiledarstriden Jan Björklund vs Birgitta Ohlsson.

146 Linda Nyberg, 47

Håller i taktpinnen och föredelar ordet i tio seminarium i år. Ett proffs. 

147 Amalia Berglöf, 20

Ordförande för Fler Unga och i Almedalen för att se till att unga får ta plats där unga diskuteras.

148 Patrik Strömer, 47

Utan snus på denna öde ö, hur många skulle försmäkta? Generalsekreteraren för Svenska Snustillverkarföreningen sätter pris på att frågan debatteras. 

149 Mikael Ericson, 57

Vd för Intrum Justitia som grundades 1923 och är Europas ledande förtag för kredithanteringstjänster.

150 Jan Olsson, 56

Nordenchef för den tyska bankkoncernen Deutsche Bank med säte i Frankfurt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.