Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åkessons stabschef kontaktade M och KD

”Inbjudan skickades i går. Min stabschef kontaktade medarbetare till Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor”, säger Jimmie Åkesson.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Jimmie Åkesson vill ha ett möte med Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor för att diskutera utskottens presidieposter.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

VISBY. SD-ledaren Jimmie Åkessons stabschef kontaktade på måndagskvällen medarbetare till M-ledaren Ulf Kristersson och KD:s Ebba Busch Thor, kan Expressen nu berätta. 

Jimmie Åkesson vill ha ett möte med partiledarna för att diskutera utskottens presidieposter.

– De senaste dagarnas virrvarr har till stor del kretsat kring problemen inom alliansen, samtidigt som själva sakfrågan har hamnat allt mer i skymundan, säger han.

Efter allianshaveriet de senaste dygnen vill Jimmie Åkesson att Moderaterna och Kristdemokraterna tydliggör var de står i frågan om utskottens presidieposter efter valet. 

– Inbjudan skickades i går. Min stabschef kontaktade medarbetare till Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor, säger Jimmie Åkesson.

Hur kommenterar du det som hänt i alliansen senaste dygnen?

 – Det här visar ju återigen den totala sprickan inom alliansen. Om avslöjandena kring Liberalernas fulspel i detta stämmer, förstår jag inte varför Ulf Kristersson envist hänger sig kvar vid en allians som inte längre verkar finnas. 

– Hur Centerpartiet och Liberalerna ställer sig i dag verkar tydligt, men avser Moderaterna och Kristdemokraterna stå fast vid sin nya linje? I så fall är det rimligt att vi diskuterar det.


LÄS MER: Allt om Almedalen 2018 

Åkesson om Thorwaldssons avhopp: ”Barnsligt”

Först på lördag är det Sverigedemokraternas dag i Almedalen – men partiet har hittills varit i fokus varje dag. 

Så sent som på måndagskvällen valde plötsligt LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson att hoppa av en panel i Expressens Eftersnack eftersom SD-riksdagsledamoten Paula Bieler också skulle vara med. 

– Jag tycker det är barnsligt. Det är en sak att vi tycker olika i vissa frågor, men sånt här beteende är bara tramsigt, det tycker nog många av hans medlemmar också, säger Jimmie Åkesson nu. 

Expressen söker företrädare för Moderaterna och Kristdemokraterna. 


Missa inga nyheter från Almedalen – aktivera Expressens politik-pushar i din Expressen-app!

Här kan du anmäla dig till Almedalsbrevet – få Visbys snabbaste och bästa nyhetsbrev!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.