En olycka inträffade på E16. Foto: Andreas Björklund

En olycka inträffade på E16.

 Foto: Andreas Björklund

Allvarliga trafikolyckor i snöoväder

Publicerad

Flera trafikolyckor har inträffat i mellersta och norra Sverige.

På E16, strax Gävle, voltade en bil efter att ha fått sladd.

Två personer har förts till sjukhus.

Även i Älvsbyn i Norrbotten fick två personer föras till sjukhus efter att en bil boltat. En person blev medvetslös vid olyckan som inträffade vid halv tio på fredagskvällen, skadeläget är okänt.

– Det kan jag inte uttala mig om, men det är inte bra, säger vakthavande polisbefäl Anders Calderäng till TT.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall vid norra Norrlands kustland. Enligt polisen är trafikläget i Norrbotten mycket besvärligt. På sina håll väntas det snöa hela lördagen och natten till söndag.

Allvarligt skadade

Vid 13-tiden frontalkrockade två bilar utanför Arvidsjaur. Fyra personer, varav två pojkar på 13 och 16 år, uppges vara allvarligt skadade enligt Sunderby sjukhus.

Vid olyckan på E16 i höjd med Forsbacka utanför Gävle, som skedde vid 23.20-tiden, fick en bil sladd i snömodden, körde in i ett vajerräcke och voltade. Det rapporterar Gefle dagblad.

De två personerna som fick föras till sjukhus har oklara skador, men de kunde själva gå in i ambulansen, skriver tidningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag