Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna död i allvarlig krock – åtta inblandade

Senaste nyheterna från Expressen TV
Foto: Mattias Landström / Jkpg.news

Två bilar har krockat mellan Nässjö och Eksjö.

Åtta personer var inblandade i kraschen där en bil började brinna.

En kvinna i 40-årsåldern dog i olyckan – tre andra personer vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

– Det är flera allvarligt skadade, säger Camilla Larsson vid polisen.

Olyckan inträffade på riksväg 40, några kilometer öster om Nässjö, vid 19.20-tiden på lördagen. Två bilar är inblandade.

En av bilarna började brinna i samband med krocken.

– Jag vet inte exakt hur många personer än så länge, men det är flera allvarligt skadade, sa Camilla Larsson, vakthavande befäl i polisregion Öst, under insatsen.

De skadade fördes till länssjukhuset Ryhov i Jönköping och Höglandssjukhuset i Eksjö. Vägen stängdes av i båda körriktningarna.

Kvinna i 40-årsåldern död

Senare meddelade polisen att en person, en kvinna i 40-årsåldern, dött av sina skador efter olyckan. Hennes anhöriga är underrättade.

Ytterligare tre personer vårdades då fortfarande på sjukhus med allvarliga skador.

Bilder från platsen visar att en av bilarna är kraftigt brandskadad. På den andra bilen är fronten förstörd till oigenkännlighet.

”En förundersökning med rubriceringen vårdslöshet i trafik är inledd och båda fordonen har tagits i beslag för teknisk undersökning”, skriver polisen via sin hemsida.

Larmnummer att ha koll på

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.