Mannen med meriter i en allsvensk klubb och landslaget misstänks för medhjälp till mord.Mannen med meriter i en allsvensk klubb och landslaget misstänks för medhjälp till mord.
Mannen med meriter i en allsvensk klubb och landslaget misstänks för medhjälp till mord.
En man i 25-årsåldern sköts till döds i Sundbyberg i januari. Foto: ALEX LJUNGDAHLEn man i 25-årsåldern sköts till döds i Sundbyberg i januari. Foto: ALEX LJUNGDAHL
En man i 25-årsåldern sköts till döds i Sundbyberg i januari. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Allsvensk spelare häktad för medhjälp till mord

Publicerad

En allsvensk fotbollsspelare med landslagsmeriter har häktats för medhjälp till mord.

Tillsammans med tre andra män ligger han bakom en gängrelaterad dödsskjutning i Sundbyberg i januari, enligt åklagare.

På kvällen den 22 januari kom en skottskadad man in på Karolinska sjukhuset i Stockholm. Han hade blivit prejad och beskjuten med automatvapen när han färdades i bil. Mannens liv gick inte att rädda.

Enligt uppgifter till Expressen blev bilens framruta och ena dörr sönderskjuten. Mannen träffades i huvudet.

Sedan tidigare sitter tre personer häktade på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mord. I förra veckan häktades en fjärde. Han är allsvensk fotbollsspelare med landslagsmeriter. I sin klubb har han beskrivits som ett framtidsnamn.

Fotbollsspelaren har berättat att det känns "häftigt" att vara med i klubbens allsvenska trupp.

Koppling till dubbelmord

DN var först att skriva om fotbollsspelaren.

Skjutningen i Sundbyberg kopplas till två dubbelmord i den undre världen. Enligt Expressens uppgifter kopplade polisen snabbt samman dådet med dubbelmordet på ett kafé i Rinkeby i december.

Och i början av mars höggs en man och en kvinna ihjäl i Hallonbergen – motivet var, enligt Expressens uppgifter, att ett av offren har hörts i en annan mordutredning.

Mycket pekar nu på att det gällde utredningen kring mordet den 22 januari, som fotbollsspelaren misstänks ha varit delaktig i. Åklagare i båda fall är Olof Calmvik.

Två av de misstänkta Hallonbergen-mördarna kommer att begäras häktade för medhjälp till mordet den 22 januari, bekräftar han nu.

Polisen vädjar om resurser

Morden i Hallonbergen var två av totalt fem i Stockholm på bara två dygn den perioden. Polisen kallade till en extrainsatt presskonferens där man vädjade om mer resurser.

– Vi kan konstatera att det rör sig uteslutande om gängmiljö. Det är kända konflikter och impulshandlingar som är svåra att avvärja, sa Patrik Ungsäter, kommenderingschef.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag