Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Allsvensk spelare häktad för medhjälp till mord

Mannen med meriter i en allsvensk klubb och landslaget misstänks för medhjälp till mord.
En man i 25-årsåldern sköts till döds i Sundbyberg i januari. Foto: ALEX LJUNGDAHL

En allsvensk fotbollsspelare med landslagsmeriter har häktats för medhjälp till mord.

Tillsammans med tre andra män ligger han bakom en gängrelaterad dödsskjutning i Sundbyberg i januari, enligt åklagare.

Tre dåden kopplas till varandra

2 december: Dubbelmord i Rinkeby

Flera gärningsmän tog sig in på kaféet Mynta i Rinkeby och sköt ihjäl två bröder. Tre personer greps i slutet av januari på Hötorget – men släpptes senare på grund av bristande bevisning.

22 januari: Mord i Sundbyberg

En man i 25-årsåldern besköts när han färdades i bil. Mannen tog sig till Karolinska där han avled av sina skador. Tre män häktades för medhjälp till mord – i förra veckan också en fjärde, fotbollsspelaren. Enligt Expressens uppgifter kopplade polisen tidigt samman dådet med dubbelmordet på kafé Mynta.

7 mars: Dubbelmord i Hallonbergen

En man och en kvinna höggs ihjäl – polis kom till platsen och öppnade eld men lyckades inte stoppa mördarna. Tre personer är häktade, på sannolika skäl misstänkta för mord. Enligt Expressens uppgifter kan motivet ha varit att ett av offren hörts som vittne i en annan mordutredning – mycket pekar nu på att det handlar om mordet den 22 januari i Sundbyberg.

På kvällen den 22 januari kom en skottskadad man in på Karolinska sjukhuset i Stockholm. Han hade blivit prejad och beskjuten med automatvapen när han färdades i bil. Mannens liv gick inte att rädda.

Enligt uppgifter till Expressen blev bilens framruta och ena dörr sönderskjuten. Mannen träffades i huvudet.

Sedan tidigare sitter tre personer häktade på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mord. I förra veckan häktades en fjärde. Han är allsvensk fotbollsspelare med landslagsmeriter. I sin klubb har han beskrivits som ett framtidsnamn.

Fotbollsspelaren har berättat att det känns "häftigt" att vara med i klubbens allsvenska trupp.

Koppling till dubbelmord

DN var först att skriva om fotbollsspelaren.

Skjutningen i Sundbyberg kopplas till två dubbelmord i den undre världen. Enligt Expressens uppgifter kopplade polisen snabbt samman dådet med dubbelmordet på ett kafé i Rinkeby i december.

Och i början av mars höggs en man och en kvinna ihjäl i Hallonbergen – motivet var, enligt Expressens uppgifter, att ett av offren har hörts i en annan mordutredning.

Mycket pekar nu på att det gällde utredningen kring mordet den 22 januari, som fotbollsspelaren misstänks ha varit delaktig i. Åklagare i båda fall är Olof Calmvik.

Två av de misstänkta Hallonbergen-mördarna kommer att begäras häktade för medhjälp till mordet den 22 januari, bekräftar han nu.

Polisen vädjar om resurser

Morden i Hallonbergen var två av totalt fem i Stockholm på bara två dygn den perioden. Polisen kallade till en extrainsatt presskonferens där man vädjade om mer resurser.

– Vi kan konstatera att det rör sig uteslutande om gängmiljö. Det är kända konflikter och impulshandlingar som är svåra att avvärja, sa Patrik Ungsäter, kommenderingschef.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!