Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allmänläkarens dotter kan bli DNA-testad

Foto: Bengt Dahlstedt
Polisen överväger att göra nya DNA-test i Catrine da Costa-utredningen - bland annat på allmänläkarens dotter.
Samtidigt kan Expressen.se avslöja att polisen håller nya förhör kring styckmordet.
- Det hålls något förhör i månaden, säger kriminalchef Magnus Sallrot.

FAKTA

Förtydligande


En tidigare version av artikeln med rubriken "Allmänläkarens dotter kan bli DNA-testad" hade rubriken "Nytt DNA-test kan fälla allmänläkaren". Den rubriken är missvisande. Expressen.se ber om ursäkt.

I sommar preskriberas styckmordet på Catrine da Costa, som hittades mördad den 18 juli 1984.
Ingen har kunnat fällas för mordet, men polisen håller utredningen öppen för att försöka hitta mördaren.
Förhör har hållits löpande genom utredningen - även nu, snart 25 år senare.
- Det är olika trådar. Mest handlar det om att utesluta och döda spår, säger Magnus Sallrot, kriminalchef vid Västerortspolisen.

Dottern vittne till mordet

De två män som ursprungligen misstänktes, kallade obducenten och allmänläkaren, har DNA-testats mot hårstrån från en handduk som hittades bredvid Catrine da Costas kropp och uteslutits.
Nu överväger Västerortspolisen att även DNA-testa allmänläkarens dotter, som enligt åtalet mot männen blev vittne till mordet som bebis.

Kan DNA-testas

DNA-testet är en av flera eventuella utredningsåtgärder som nämns av polisen i ett svar till justitiekanslern, dit polisen anmälts för att ha gjort för lite i utredningen.
- Jag har svarat JK att det kan tänkas att vi jämför dotterns DNA med hårstråna. Men i så fall tar vi DNA från hennes mamma, jag tycker inte att flickan ska behöva dras in mer i det här, säger Sallrot till TT.
Enligt Magnus Sallrot är det inte säkert att dottern DNA-testas.
- Det är inte fastställt något beslut, säger Magnus Sallrot till Expressen.se.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.