Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Allianspolitikerna sympatiäter på Max

Efter Maxgate stödäter nu flera allianspolitiker på den norrländska snabbmatskedjan och lägger upp bilder från besöken.

Maxgate har skapat en våg av sympatiätande allianspolitiker.

I går lade flera borgerliga riksdagsledamöter upp bilder från sina besök på Max.

- Jag gör det främst för att det är jättegott, men också för det är bra att inte bara fackliga organisationer lägger sig i den politiska debatten, säger Cuf-ledaren Hanna Wagenius.

VD-BREVET BLEV STARTEN TILL "MAXGATE"

Den regeringskritiska sajten Alliansfritt avslöjade i onsdags att hamburgerkedjan Max vd Richard Bergfors och företagets vice vd Christoffer Bergfors skickat ut ett brev till sina drygt 3000 anställda, där de skrev att det vore en "fullständig katastrof" om oppositionen vinner eftersom de vill "höja både restaurangmomsen och arbetsgivaravgifterna".

Brevet skapade stor debatt och fick stor spridning i sociala medier. Både S-ledaren Stefan Löfven och V-ledaren Jonas Sjöstedt gick ut och kritiserade Max för brevet. Alliansens företrädare däremot, såsom finansminister Anders Borg och landsbygdsminister Eskil Erlandsson, gav hamburgerkedjan sitt stöd.

Efter Maxgate stödäter nu flera allianspolitiker på den norrländska snabbmatskedjan och lägger upp bilder från besöken.

En av dem är KD-ledamoten Andreas Carlson, som lunchade på Max i går.

"Goda burgare på Max!", skrev han till bilderna på Facebook och Twitter.

- Max är ett familjeföretag som förutom att vara första arbetsplatsen för många unga gör ett viktigt arbete för att anställa funktionsnedsatta och har schysta villkor enligt LO. Jag har inga problem med att käka en burgare där, säger Andreas Carlson.

Den moderata riksdagsledamoten Lars Beckman twittrade i går ut en bild på Max-påsar med texten "Självklart har döttrarna köpt med sig god mat från Max".

"Väl värt att stödja"

- Som före detta norrbottning uppskattar man Max hamburgare för deras smak och politiskt för deras engagemang för att ge många funktionsnedsatta arbete. Det är väl värt att stödja, säger Beckman.

Även Cuf-ledaren Hanna Wagenius stödåt i går på Max. "Om någon undrar: Det var gott", skrev hon på Facebook efteråt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!