Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alliansen vill visa upp en enad front

Foto: Roger Lundsten

Alliansen vill visa upp en enad front mot en splittrad opposition.

Därför kommer Annie Lööf, Göran Hägglund och Jan Björklund besöka M-stämman i Norrköping i dag, kan Expressen avslöja.

I ett panelsamtal på scenen ska de berätta om vägen mot valet.

Klockan 14 i dag kommer alliansens partiledare till Moderaternas arbetsstämma i Norrköping. Besöket har varit hemligt och tanken är att visa på enighet när Stefan Löfven ännu inte lämnat besked i regeringsfrågan. Gång på gång använder alliansen oppositionens brist på besked som ett slagträ i debatten.

Enligt en opinionsmätning från Expressen/Demoskop vill 61 procent av väljarna ha besked om vilka Socialdemokraterna ska regera med före valet.

Löfven vill vänta

Men Stefan Löfven vill avvakta med att berätta för väljarna hur han tänker sig att en S-ledd regering ska se ut.

Det tar alliansen varje chans att utnyttja. Att de under panelsamtalet i eftermiddag kommer visa enighet är givet. Ser man till opinionsläget har de mindre partierna inte tjänat på att ingå i en M-dominerad regering. Men både Jan Björklund och Annie Lööf har varit tydliga med att de kommer att gå i opposition ihop med alliansen om de rödgröna vinner valet när Stefan Löfven har flaggat för blocköverskridande samarbeten.

- Jag äter hellre upp min högra sko än blir ett stödhjul åt Socialdemokraterna, sa Annie Lööf nyligen till Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.