Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alliansen träffas
hos Annie Lööf

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Centerledaren Annie Lööf.
Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix

Nu är tidpunkten för alliansmötet i Maramö spikat.

Den 25-26 februari träffas de borgerliga partiledarna i Annie Lööfs föräldrahem i Småland.

"Mötet markerar starten på det gemensamma arbetet för att 2014 åter möta väljarna tillsammans med en tydlig framtidsagenda och förslag på hur Sverige kan bli ännu bättre", skriver alliansen i ett pressmeddelande.

Det blev sura miner från de andra alliansledarna när Annie Lööf i sitt Almedalstal i fjol bjöd in dem till ett möte i Maramö utan att förankra det i hela alliansen. Göran Hägglund ville inte tacka ja till C-ledarens inbjudan, utan meddelade att det inte alls var säkert att han skulle åka dit.

- Nä, det beror på. Vi är mycket upptagna personer. Ska man göra en sådan sak måste man veta vad man ska åstadkomma, sade KD-ledaren till Expressen i Almedalen förra året.

Datum spikat

Att hon överraskade sina alliansvänner med en inbjudan från talarstolen har sedan dess skapat missnöje i alliansen.

– Vi ser inte direkt fram emot det, sade en högt uppsatt allianspolitiker till Expressen för drygt en vecka sedan.

Men nu är det spikat. I dag skickade alliansen ut ett pressmeddelande att mötet i Annie Lööfs föräldrahem i den småländska byn Maramö äger rum den 25-26 februari.

Valmanifest 2014

"Mötet markerar starten på det gemensamma arbetet för att 2014 åter möta väljarna tillsammans med en tydlig framtidsagenda och förslag på hur Sverige kan bli ännu bättre", skriver alliansen i pressmeddelandet.

Enligt uppgifter till Expressen är planen inför mötet att man ska lägga grunden för att kunna skapa ett gemensamt valmanifest inför 2014, ungefär som man gjorde på ett möte i Varberg inför förra valet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.