Alliansen: De rödgröna ger inga besked

Publicerad
Uppdaterad
Nu växer debattfrustrationen bland alliansens partiledare över att alla viktiga besked från de rödgröna kommer först i april.
- Det är frustrerande. De kan ägna sig åt att kritisera regeringen men de behöver inte lämna några besked, säger KD-ledaren Göran Hägglund.
De rödgröna har i den senaste tidens fyra debatter attackerat alliansen bland annat för att antalet arbetslösa har ökat och att de lånat pengar till skattesänkningar. När alliansen försökt kontra genom att prata om de rödgrönas politik - i viktiga frågor, som skolan, skatterna, utrikespolitiken - har de bara fått ett svar upprepat:
- Vi lämnar våra besked i april, sa S-ledaren Mona Sahlin i debatten bland annat angående skatterna.

"Alla besked i april"

Från alliansens sida tycker man att det är en besvärlig debattsituation.
- Så fort vi ställer motfrågor så hänvisas det till nåt som ska komma, säger Fredrik Reinfeldt till Expressen och tillägger:
- Nu kommer tydligen alla besked i april. Då får vi ta nya debatter.
- Om de säger att de ska ge besked i april så låt oss se då. Där ska vi granska varenda siffra, säger Maud Olofsson, C.

"Vi har många besked"

Mona Sahlin tycker att de rödgröna har lämnat många besked.
- Men framgick det inte väldigt tydligt att vi faktiskt har väldigt många besked? Vi har gjort överenskommelser. Grejen är bara att Reinfeldt aldrig kommer att säga att vi har givit bra och tydliga besked, säger Sahlin.
V-ledaren Lars Ohly:
- Även om vi inte är överens om allt så ser man ju ändå i vilken riktning vi går. Det finns en tydlig skillnad mellan blocken om synen på politiken.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag