Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alliansbråket fortsätter - C-toppen till ny attack i dag

Centerpartiets vice ordförande Anders W Jonsson,
Foto: Mikael Wallerstedt

Centerpartiets vice ordförande Anders W Jonsson går nu till ny attack mot allianskollegan Kent Persson, partisekreterare för Moderaterna. 

I sin blogg skriver Jonsson - som så sent som för ett år sedan kandiderade till partiledarjobbet:

"Det är inte kutym att en partisekreterare innan regeringsbeslut är fattat informerar media om vad som är på gång."

Det är inte bara Kristdemokraterna och Moderaterna som bråkar inom alliansen just nu. Centerpartiets vice partiordförande Anders W Jonsson skräder inte heller orden efter partisekreteraren Kent Perssons utspel i helgen, om att det borde inrättas en ny tillsynsmyndighet för landets äldreboenden.

På gång


Kent Persson.
Foto: Foto: Mikael Sjöberg

Problemet med det utspelet var att en sådan myndighet redan är på gång - och att 13 personer redan sökt jobbet som generaldirektör för den.

I sin blogg ifrågasätter Anders W Jonsson nu vad Kent Persson egentligen menar.

"Det märkliga är att när partisekreteraren på Brännpunkt ska precisera vad han menar med att ”gå vidare ett steg till” så handlar det inte om att ytterligare utvidga tillsynsområdet utan motsatsen. Han skriver istället att äldreomsorgen ska få en alldeles egen tillsynsmyndighet. Han vill tydligen skilja tillsyn av sjukvård från tillsyn av äldreomsorg."

Anders W Jonsson fortsätter:

"Det innebär att vi är tillbaka där vi började i tillsynsfrågan. Länsstyrelsen hade tillsyn över äldreomsorgen och Socialstyrelsen tillsyn över sjukvård. Det innebar att tillsynen över vård och omsorg för de äldsta och sjukaste var delad på två myndigheter. Något som alla var överens om var förödande för resultatet."

Kritisk

Centerpartiets partitopp avslutar syrligt med att konstatera:

"Det vore bra om någon moderat, väl insatt i vård och omsorgsfrågorna, kunde reda ut vad partiet egentligen står för i den så viktiga frågan om framtida tillsyn."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.