Alla tre prinsessorna är klara för Nobelfestligheterna i Stadshuset. Victoria glänste i en klarröd blåsa på förra årets Nobelfest. Foto: David SicaAlla tre prinsessorna är klara för Nobelfestligheterna i Stadshuset. Victoria glänste i en klarröd blåsa på förra årets Nobelfest. Foto: David Sica

Alla tre prinsessorna är klara för Nobelfestligheterna i Stadshuset. Victoria glänste i en klarröd blåsa på förra årets Nobelfest.

 Foto: David Sica
Prinsessan Madeleine på Nobelfesten 2014. Foto: Pascal Le SegretainPrinsessan Madeleine på Nobelfesten 2014. Foto: Pascal Le Segretain

Prinsessan Madeleine på Nobelfesten 2014.

 Foto: Pascal Le Segretain
Prinsessan Sofia gjorde sin Nobeldebut på förra årets fest. Foto: Le Segretain PascalPrinsessan Sofia gjorde sin Nobeldebut på förra årets fest. Foto: Le Segretain Pascal

Prinsessan Sofia gjorde sin Nobeldebut på förra årets fest.

 Foto: Le Segretain Pascal

Alla tre prinsessorna klara för Nobelfesten

Publicerad

Två gravida prinsessor och en nybliven mamma.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine är klara för Nobelfesten.

Även prins Carl Philip och prins Daniel. Chris O'Neill förväntas ge besked inom kort.

Det är ingenting som hovet har kommunicerat ut än, men Expressen kan berätta att samtliga tre prinsessor är helt klara för årets Nobelfest: Kronprinsessan Victoria, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine.

Nobelfesten den 10 december är något av höjdpunkten på det kungliga året och firandet i år blir speciellt för kungafamiljen – två av prinsessorna kommer vara höggravida, kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia, och en har tidigare i år blivit mamma för andra gången, prinsessan Madeleine.

Även resten av familjen ska vara klar för festen. Prins Daniel och prins Carl Philip. Kungen och drottning Silvia är självskrivna på festligheterna.

Chris O'Neill inte 100 procent klar

Meningen är att kungafamiljen ska vara med under hela Nobeldagen. Först vid prisutdelningen i Konserthuset och sedan vid den stora banketten i Blå hallen i Stadshuset.

Enligt uppgift till Expressen är det i dagsläget bara Chris O'Neill som inte är 100 procent klar för Nobelfesten. För Expressen förklarade han i somras om varför han inte alltid kommer kunna vara med på alla kungliga uppdrag:

– Det kanske är svårt att förstå, men jag kommer inte kunna vara med på alla stora officiella saker. Jag har mina bolag som jag arbetar stenhårt med och där kan det vara så att en storkund kan ett visst datum som kanske krockar med ett kungligt officiellt tillfälle. Vad ska jag då göra? De här kunderna har inte framförhållning på en månad, det kan handla om att jag får vara tacksam för att jag får en liten lucka i deras schema kommande dagarna.

– Jag ska framöver fortsätta göra mitt bästa för att stötta min fru och hennes familj i den utsträckning det är möjligt.

Hovets informationschef Margareta Thorgren säger:

– När vi har information kring Nobelfesten kommer vi att kommunicera ut det.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag