Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alla tre prinsessorna klara för Nobelfesten

Alla tre prinsessorna är klara för Nobelfestligheterna i Stadshuset. Victoria glänste i en klarröd blåsa på förra årets Nobelfest.

Foto: David Sica

Prinsessan Madeleine på Nobelfesten 2014.

Foto: Pascal Le Segretain

Prinsessan Sofia gjorde sin Nobeldebut på förra årets fest.

Foto: Le Segretain Pascal

Två gravida prinsessor och en nybliven mamma.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine är klara för Nobelfesten.

Även prins Carl Philip och prins Daniel. Chris O'Neill förväntas ge besked inom kort.

Nobelfesten

Det var på Nobelfesten 2011 som prinsessan Estelle presenterade sig för första gången för svenska folket. Mitt under prisutdelningen inne i Konserthuset och Kungssången gav hon sig tillkänna genom ett par rejäla sparkar i mamma Victorias mage. Ingen framför tv-apparaterna eller inne i Konserthuset kunde undgå att se den lilla sessans hälsning till svenska folket.

Chris O'Neill har tidigare missat Nobelfesten. 2012 när han skulle presenteras för svenska folket kunde han inte vara med och lämnade återbud.

2013 missade både kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine Nobelfesten. Madeleine för att hon var så pass långt gången i sin graviditet. Kronprinsessan för att hon var på en minnesceremoni för Nelson Mandela.

Det är ingenting som hovet har kommunicerat ut än, men Expressen kan berätta att samtliga tre prinsessor är helt klara för årets Nobelfest: Kronprinsessan Victoria, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine.

Nobelfesten den 10 december är något av höjdpunkten på det kungliga året och firandet i år blir speciellt för kungafamiljen – två av prinsessorna kommer vara höggravida, kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia, och en har tidigare i år blivit mamma för andra gången, prinsessan Madeleine.

Även resten av familjen ska vara klar för festen. Prins Daniel och prins Carl Philip. Kungen och drottning Silvia är självskrivna på festligheterna.

Chris O'Neill inte 100 procent klar

Meningen är att kungafamiljen ska vara med under hela Nobeldagen. Först vid prisutdelningen i Konserthuset och sedan vid den stora banketten i Blå hallen i Stadshuset.

Enligt uppgift till Expressen är det i dagsläget bara Chris O'Neill som inte är 100 procent klar för Nobelfesten. För Expressen förklarade han i somras om varför han inte alltid kommer kunna vara med på alla kungliga uppdrag:

– Det kanske är svårt att förstå, men jag kommer inte kunna vara med på alla stora officiella saker. Jag har mina bolag som jag arbetar stenhårt med och där kan det vara så att en storkund kan ett visst datum som kanske krockar med ett kungligt officiellt tillfälle. Vad ska jag då göra? De här kunderna har inte framförhållning på en månad, det kan handla om att jag får vara tacksam för att jag får en liten lucka i deras schema kommande dagarna.

– Jag ska framöver fortsätta göra mitt bästa för att stötta min fru och hennes familj i den utsträckning det är möjligt.

Hovets informationschef Margareta Thorgren säger:

– När vi har information kring Nobelfesten kommer vi att kommunicera ut det.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!