Jens Stoltenberg under sitt känslofyllda tal i Oslos domkyrka på söndagen. Foto: Matt Dunham
Jens Stoltenberg under sitt känslofyllda tal i Oslos domkyrka på söndagen.  Foto: Matt Dunham

Alla talar om hennes kärleksbudskap

Publicerad
Uppdaterad
Utöya-överlevaren Stine Renate Håheims kärleksbudskap har spridit sig över internet. I en intervju med CNN sa hon:
- Om en man kan visa så mycket hat, tänk hur mycket kärlek vi alla kan visa tillsammans.
Även statsministern Jens Stoltenberg använde citatet i sitt tal vid minnesceremonin i Oslos domkyrka på söndagen.
Kärleksbudskapet har citerats otaliga gånger på internetforum, Facebook, Twitter och bloggar.
Statsminister Jens Stoltenberg använde också citatet i sitt känslofyllda tal till nationen.
- Ingen har sagt det finare än AUF-flickan, sa han då.

"Hat föder hat"

Citatet kommer ifrån en intervju på CNN.
Politikern Stine Renate Håheims överlevde massakern på Utöya och fick frågan om vad man ska säga till de ungdomar som vill ha hämnd.
Stine Renate Håheims. - Jag ska citera en god vän till mig som sa: om en man kan visa så mycket hat, tänk hur mycket kärlek vi alla kan visa tillsammans. Våld föder våld, hat föder hat, det är inte en bra lösning. Vi ska fortsätta vår kamp för vad vi tror på och förbli starka i uppfattningen om att vi gör det för att minnas de vi miste, sa hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag