Alla bröderna dödsdömda utan donator

Publicerad
Uppdaterad
LONDON. David Hartley, 40, vädjar till världen.
Om ingen hittar en donator åt hans fyra söner dör de.
- Pojkarna verkar så normala och friska. Men inuti dem tickar tidsinställda bomber, säger David Hartley.
I november berättade läkarna för David Hartley och hans fru Allison, 36, att deras fyra söner Joshua, 12, Nathan, 10, Daniel, 8 och Luke, 4 alla lider av den ovanliga sjukdomen XLP, även känd som Duncans syndrom. Den attackerar immunförsvaret, ökar risken för cancer och gör vanliga infektioner dödliga. Bara pojkar drabbas och de dör oftast innan de hinner bli tonåringar. Genom en ryggmärgstransplantation skulle alla fyra pojkarna kunna bli friska - men ännu har bara Joshua fått en potentiell donator: mamma Allison. De andra står på en väntelista som innehåller 7 000 namn. Bara en på 1 000 donatorer har benmärg som passar. Pappan vädjar Nu vädjar David Hartley till alla som kan att anmäla sig som donatorer. - Snälla, du kan hjälpa till att rädda livet på mina barn. Det är främst män i 18-40-års åldern som har benmärg som kan passa. Donatorer kan anmäla sig på hemsidan www.anthonynolan.org.uk

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag