Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Alice Bah Kuhnke: Jag mådde inte bra

Publicerad

 

Hon hade mycket av det materiella – men var inte lycklig.

I Metro Modes "Woman Up-podden" berättar kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) om sitt tidigare liv:

– Jag lyckades inte hantera att inte leva det liv som jag faktiskt ville leva, så var tvungen till slut att inse det.

Alice Bah Kuhnke berättar i Metro Modes "Woman Up-podden" om sitt tidigare liv, med gott om pengar, våning på Östermalm i Stockholm och programledarjobb i tv, men att hon inte mådde bra eller var tillfreds med livet:

– Att leva ett liv som på papperet var fantastiskt och inspirerande och kanske till och med avundsvärt på många sätt, skilde sig väldigt mycket från mina grundläggande värderingar och vad jag ville göra i mitt liv.

Självkänsla och självförtroende

Till slut blev det ohållbart. Bah Kuhnke berättar att hon träffade Mia Törnblom, nu hyllad författare och livscoach, som fick henne att förstå skillnaden mellan självförtroende och självkänsla.

– Jag har alltid haft gott självförtroende och en stor tilltro till att prestera. Men min självkänsla, min idé om att jag är bra även om jag skulle förlora allt det där runtomkring mig, pengar, status, utseende och så vidare, den har verkligen inte alls alltid varit på topp, säger hon i podden.

"En befrielse att släppa det"

Bah Kuhne säger att hon lärde sig att "först skrapa fram sina värderingar och sen leva som man lär". Hon slutade på tv och gjorde det hon drömt om: Läste statsvetenskap och blev slutligen politiker för att försöka förändra samhället.

– Det var svårt för mig tidigare med bristande självkänsla att upprätthålla de här bilderna som jag hade skapat om vem jag var, om ett perfekt yttre som jag trodde var meningen med livet. Det var en befrielse att släppa det och våga säga till mig själv: Det är inte viktigt för dig, säger hon i podden.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag