Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alice Babs ville bli begravd som sin make

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Alice Babs och Nils Ivar Sjöblom var oskiljaktiga.

Alice Babs hade långt före sin död bestämt hur hon ville ha sin begravning.

– Hon ville bli begravd precis som sin man Nils Ivar Sjöblom – bara i kretsen av sina närmaste, säger advokat Thomas Bodström som fått uppgiften av Alice Babs dotter Titti Sjöblom.

Alice Babs och hennes Nils Ivar Sjöblom var oskiljaktiga i 68 år och firade 65-årig bröllopsdag 2009.

Nils Ivar var inkallad 1941, han var fänrik och såg att Alice Babs – hans ungdomsidol – skulle sjunga på filmbalen på Strand Hotell i Stockholm.

– Jag ska dit, henne ska jag dansa med, sa han till kompisarna på luckan – som naturligtvis garvade och skakade på huvudet, ty Alice Babs var tjejen som nästan alla kisar – jo, så sa man i Stockholm på den tiden – trånade efter.

Fick tio barnbarn

Nils Ivar gick på filmbalen, lyckades bjuda upp Alice – och två år senare gifte de sig och fick tre barn, och så småningom tio barnbarn.

– Det var på något sätt förutbestämt att det skulle bli vi, sa Alice och Nils Ivar när de hade varit gifta i 65 år.

Två år senare avled han, och Alice Babs sörjde djupt.

– Både Alice och hennes man bestämde, långt innan han dog, att båda ville ha en begravning i stillhet. Det var bara de närmaste som var med när hennes man begravdes. Och Alice Babs fick själv välja hur hon ville ha sin begravning. Den kommer också att ske i stillhet i kretsen av de allra närmaste, säger Thomas Bodström.

Alice Babs dotter Titt Sjöblom och hennes syskon vill hälsa genom Expressen:

– Vi är väldigt glada för alla fina hyllningar av mamma som vi redan har fått under tisdagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.