Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alicantes flygplats utryms efter brand

Här är några av dagens största utrikesnyheter.

En eld har brutit ut på Alicantes flygplats i Spanien, och en terminal har behövt evakueras. Det bekräftar flygplatsen på Twitter

I en tweet skrev flygplatsoperatören Anea att ”Till följd av säkerheten, flygplatsterminalen evakueras från Alicante-Elche på grund av en brand på däck. För nu kommer flygplatsen inte acceptera trafik.” 

https://twitter.com/aena/status/1217443395355975683

Bara minuter senare kunde samma operatör bekräfta att branden var under kontroll, samt att flygplatsen inom kort återgår till vanlig trafik. Fyra flyg ska ha drabbats av att nekas landning – tre av dem landade i stället i den närliggande staden Murcia, och ett plan landade i Valencia. 

Brandorsaken på flygplatsen är oklar. Flygplatsen är Spaniens femte största, med över 15 miljoner passagerare under 2019, skriver The Independent. 

I kommentarfältet till Aneas tweet har passagerare laddat upp filmer som sägs föreställa brandröken från flygplatsen. 

https://twitter.com/Martirios19/status/1217449516351283200

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.