Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Älg sprang fritt inne på Liseberg

Följ senaste nytt i Expressens livesändning

Liseberg fick natten till lördag en oväntad besökare.

En älg hade tagit sig in på nöjesparken – och ett flera timmar långt arbete för att jaga ut den tog sin början.

– Det är inte så sannolikt att älgen valde huvudentrén för där kommer ju bara personer med Lisebergskort in, säger polisens presstalesperson, Hans-Jörgen Ostler. 

Det var vid 01-tiden som väktare hade upptäckt djuret. Personalen försökte jaga ut älgen, men när så inte hade skett kontaktades polisen ytterligare en gång efter några timmar.

– Vi är vana vid att hantera det mesta så det är inte så chockerande, säger polisens presstalesperson i region Väst, Hans-Jörgen Ostler. 

Älgen befann sig under berg- och dalbanan Balder.

Polisen såg sig vid det här laget tvingad av avliva älgen, eftersom man såg en risk att den irrade ut i trafiken i centrala Göteborg.

Dessutom bedömdes den kunna bli farlig för de som ska arbeta inför Lisebergs halloween-evenemang, skriver polisen på sin sajt.

– Det fanns inget sätt att släppa ut den på som inte innebar fara för andra. Vägarna som stod till buds ledde i fel riktningar. Alla alternativ vi hade var dåliga så vi fick välja det minst dåliga, säger Ostler. 

Det är ännu oklart hur älgen tog sig in på nöjesfältet som, utöver vattendraget intill, är väl inhägnat. 

– Det är inte så sannolikt att älgen valde huvudentrén för där kommer ju bara personer med Lisebergskort in, säger Ostler. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.