Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alexandria Ocasio-Cortez ilska mot Nancy Pelosi: ”I helvete heller”

Så många vet vem demokraten Alexandria Ocasio-Cortez är.
Alexandria Ocasio-Cortez sågar det nya lagförslagetFoto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
”Det här är ett maktmissbruk som vi borde vägra att acceptera. De kommer att fortsätta skada barn”, skriver hon på Twitter.Foto: CLIFF OWEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Ocasio-Cortez har tidigare anklagat Trump för att ”driva koncentrationsläger”. Foto: SUSAN WALSH / AP TT NYHETSBYRÅN
Representanthusets talman Nancy Pelosi. Foto: MICHAEL BROCHSTEIN/SOPA IMAGES/SHUTTERS / MICHAEL BROCHSTEIN/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTE

Ett nytt lagförslag med 4,6 miljoner dollar i nödhjälp för flyktingkrisen vid gränsen till Mexiko har godkänts i USA efter att representanthusets talman Nancy Pelosi klubbat igenom den nya lagen.

Demokraternas Alexandria Ocasio-Cortez, som kallat lägren vid gränsen för ”koncentrationsläger” rasar nu mot Pelosi och det kontroversiella lagförslaget – som hon vägrar acceptera.

”I helvete eller”, skriver hon på Twitter.

Lagförslaget, som kom från republikanskt håll har stöttats av Donald Trump hade redan antagits i senaten men har nu också godkänts av representanthuset efter att representanthusets talman Nancy Pelosi klubbat igenom den nya lagen. 

Även flera demokrater, som normalt sett anses vara mer åt det liberala hållet röstade till sist och ja till den nya lagen. 

Men lagförslaget, som bland annat innebär att barn som illegalt tagit sig in i USA ska kunna frihetsberövas en längre tid har skapat en stor spricka.

”Det här är ett maktmissbruk som vi borde vägra att acceptera. De kommer att fortsätta skada barn”, skriver det demokratiska stjärnskottet Alexandria Ocasio-Cortez på Twitter.

Demokraterna har bland annat krävt bestämmelser kring hälsostandarder i flyktinglägren och ville också gå igenom ett krav på att inga barn får hållas längre än tre månader – men kraven gick inte igenom. 

https://twitter.com/AOC/status/1144325518201905152

”USA drivet koncentrationsläger”

Ocasio-Cortez har tidigare också väckt uppmärksamhet genom att kalla lägren vid gränsen för ”koncentrationsläger, och i ett livetal på Instagram anklagade hon nyligen Donald Trump:

– USA driver koncentrationsläger vid vår södra gräns. Det är exakt vad de är: koncentrationsläger”, sa hon under talet.

För CNN har Ocasio-Cortez utvecklat sin liknelse:

– Det här är en möjlighet för oss att lära från vår historia för att se till att det aldrig händer igen. Även vid de tidigaste stegen måste vi försäkra oss om att omänskliggörande och ”aldrig igen” betyder just ”aldrig igen”, säger hon till CNN. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.