Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alexandra Pascalidou tillbaka på Ring P1

Alexandra Pascalidou.

Hat och hot höll på att stoppa henne från jobbet som programledare för Ring P1.

Men nu har Alexandra Pascalidou beslutat sig för att fortsätta.

"Att tiga resten av livet finns inte på min karta." skriver hon på sin blogg.

Det var förra veckan som Sveriges radio meddelade att Alexandra Pascalidou övervägde att sluta som programledare för det populära radioprogrammet Ring P1.

Anledningen var att hon under lång tid utsatts för hot och hat på nätet av anonyma lyssnare, och har kallats för både "blatte" och "svartskalle".

Alexandra Pascalidou skrev själv om beslutet på sin blogg:

"I dag rann bägaren över. Samtidigt som smärtsamma mail trillade in under direktsändning höjde några inringare tonläget och var rent ut sagt så oförskämda att mitt tålamod brast."

Men sedan dess har hon mötts av ett stort stöd - och nätkärleken har fått Pascalidou att omvärdera sitt tidigare beslut. Hon tänker inte låta hatet stoppa henne.

"Ingen är immun mot hat, rasism, sexism, homofobi, islamofobi, antisemitism och alla andra varianter av förakt, förnedring, förföljelser. Sakta men säkert bryts vi ner. Så plötsligt är vi nere för räkning. Men jag kommer resa mig på tio. Tack vare er. För några alternativ har jag inte. Att tiga resten av livet finns inte på min karta. ”Hellre fly än illa fäkta” är inte mitt ordspråk. Jag tänker slåss tills jag inte längre har en röst att höja. Tack vare er." skriver hon nu på sin blogg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.