Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alexander Acosta blir Trumps nya minister

Valet av Alexander Acosta som arbetsmarknadsminister beskrivs som traditionellt.
Foto: John Riley / Epa / TT
"Jag tror han kommer att bli en fantastisk arbetsmarknadsminister", säger Trump om Alexander Acosta.
Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP TT NYHETSBYRÅN

NEW YORK. President Trump har utsett en ny arbetsmarknadsminister.

Dagen efter att den första kandidaten hoppade av presenterar Trump i dag juristen Alexander Acosta.

– Jag tror han kommer att bli en fantastisk arbetsmarknadsminister, säger Trump.

I kväll svensk tid nominerade USA:s president Donald Trump ett nytt namn till posten som arbetsmarknadsminister. Strax innan presskonferensen skulle ha börjat vid 18.30-tiden svensk tid bekräftade Vita huset medieuppgifterna att den nominerade är Alexander Acosta från Florida. Under presskonferensen strax efter beskrev Trump Acosta som en man med en fantastisk karriär.

Valet beskrivs som traditionellt, Acosta är betydligt mer en del av "etablissemanget" än många av Trumps tidigare utnämningar. Enligt CNN är juristen Acosta dekanus vid Florida International University School of Law och var tidigare medlem i National Labor Relations Board – utnämnd av president George W. Bush.

Acosta Kan bli Donald Trumps första minister med latinamerikanska rötter

Acosta är son till kubanska immigranter och skulle, om han blir godkänd av senaten, bli den första ministern i Trumps regering som har latinoamerikanskt ursprung.

I början av december meddelade Trump att han hade utsett Andred Puzder, vd för snabbmatsföretaget CKE Restaurants, till arbetsmarknadsminister. Men i onsdags kom nyheten att republikaner i senaten uppmanat Trump att dra tillbaka nomineringen. Anledningen ska vara att Puzder under flera år undvek att betala skatt för en hushållerska som arbetade illegalt i USA. Samma dag meddelade Puzder att han självmant hoppade av.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.