Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alex Schulman avslöjar miljonbudet för podden

I senaste avsnittet av Expressens podcast ”Lägg ut!” berättar Alex Schulman om monsterbudet för att lämna Perfect Day Media.
Foto: OLLE SPORRONG

”Alex & Sigge” har varit en av Sveriges största poddar i snart tio år.

Nu berättar Alex Schulman om planerna på att sluta – och monsterbudet från konkurrenten.

– Det var tio miljoner vardera per år, avslöjar han i ”Lägg ut”.

I höst sätts monologen ”Tröstrapporter” upp på Dramaten, förra boksuccén ”Bränn alla mina brev” blir film och en ny bok – ett kammarspel som utspelar sig på ett tåg – är också på gång.

Men DN-krönikören och författaren Alex Schulman är vid sidan om skrivandet stadigt en av Sveriges mest eftertraktade poddare.

Som gäst i ”Lägg ut”, med Expressens Karin Olsson och Magnus Alselind, berättar Schulman hur han och Sigge Eklund lägger ner mer tid än någonsin.

– Alla människor går runt med fem getingar-anekdoter, så de första åren var det bara ösa på, men nu… att föda nytt innehåll, sitta där på onsdag kväll och veta att jag måste fylla 45 minuter med nytt innehåll när vi spelar in dagen därpå – det är en sån enorm ångest.

Schulman om miljonerbjudandet

Alex Schulman beskriver kraven han och Sigge Eklund har på sig själva.

– För två, tre månader sedan gjorde jag ett segment om ”flash forward”, då kändes det som något nytt, det har jag inte gjort förr, då var jag glad i flera veckor.

Men den ambitionen tär på honom.

– Till slut börjar man hata sig själv, varför gör jag det här? Jag blir inte bättre, man lär sig ingenting. Det känns bara som ett sätt att tjäna pengar, det blir ett själväckel.

I ”Lägg ut” kommenterar Schulman också uppgifterna om att duon fått ett bud på tio miljoner kronor för att lämna Perfect Day Media. Det var inte tio miljoner att dela på, utan vardera och per år. Budet kom från en konkurrent och var sammanlagt värt 60 miljoner kronor över tre år.

– Det var erbjudandet, men Perfect Day kunde matcha det, säger Schulman.

Mer i ”Lägg ut”:

# ”Kultursidan är den brutalaste platsen i en tidning”, konstaterar Karin Olsson, kulturchef  och biträdande chefredaktör, i en diskussion om recensionen av när Alex Schulman ledde ett samtal med Fran Lebowitz på Cirkus i mars.

# Blir det större skandaler på grund av vad politikerna säger än vad de gör? Det undrar Magnus Alselind, redaktionschef, efter att Twitter bidragit till att Nyamko Sabuni avgick men andra sitter kvar efter traditionella kvittogräv och dokumentgranskningar.

# Aftonbladet publicerade tre (3) krönikor som kritiserade Dagens ETC:s chefredaktör Andreas Gustavsson för beslutet att sparka krönikören Kajsa Ekis Ekman. Vilken av dem var bäst - och vilken vinkel hade vi kunnat vara utan?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.