Ålen försvann in i urinröret

Publicerad
Uppdaterad
En trend de senaste åren har varit att låta levande fiskar äta bort död hud på fötterna, något som ska göra fötterna mjuka och vackra.
Den kinesiska motsvarigheten är att låta små ålar äta hud över hela kroppen - men det kan få konsekvenser.
Det fick 56-årige Vain Zhang Nan erfara, när en av de små ålarna kröp upp genom hans snopp, ända upp till urinblåsan, skriver The Sun på nätet.
Vain Zhang Nang hade fått höra att behandlingen med de små ålarna skulle få honom att se tio år yngre ut, så han klev ner i badet tillsammans med fiskarna.
– Jag klättrade ner och kände hur ålarna nafsade på min kropp. Men sen kände jag en kraftig smärta och förstod att en ål hade tagit sig in i min penis, säger han till The Sun.
Den hala ålen stack fortfarande ut.
– Jag försökte få tag i den och dra ut den. Men ålen var för hal för att jag skulle kunna hålla i den och den försvann.

Genom urinröret

Ålen simmade vidare upp genom det trånga urinröret och tog sig sedan till urinblåsan. Det krävdes en tre timmar lång operation för att få ut ålen, som vid det laget hade dött.
Läkare som uttalat sig till medier har sagt att slemmet på den 15 centimeter långa ålens kropp fungerat som glidmedel och gjort att ålen kunde ta sig fram genom urinröret, trots att det egentligen var för trångt.
– Diametern på mannens urinrör är lite mindre än ålen, men eftersom ålar är ganska hala så tog den sig in med lätthet, säger läkaren Jin Wang, skriver brittiska The Sun.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag