Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

Aleksej Navalnyjs närmaste man om Ann Linde: ”Diskvalificerad”

Kriget i Ukraina kunde ha förhindrats om västvärlden hade satt in sanktioner mot Ryssland tidigare.

Det säger Leonid Volkov, den fängslade ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyjs närmaste medarbetare, i en intervju med Expressen.

Volkov anklagar västländerna för att inte ha tagit Putin på allvar och varit oförberedda på invasionen.

Han pekar på att utrikesminister Ann Linde lät sig luras av en Putintrogen bluffringare – som utgav sig för att vara just Volkov. 

– Att västliga toppledare inte klarar att kolla och dubbelkolla källor diskvalificerar dem som seriösa politiker, säger han.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.