Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Aleksandr Lukasjenkas hot mot omvärlden

Få de senaste nyheterna med Expressen TV
Aleksandr Lukasjenka, president Belarus.
Foto: SERGEI SHELEG / AP TT NYHETSBYRÅN
Protesterna i Belarus fortsätter och är inne på tredje veckan.
Foto: SERGEI GRITS / AP TT NYHETSBYRÅN

EU har meddelat att man kommer införa sanktioner mot Belarus. 

Nu svarar presidenten Aleksandr Lukasjenka och hotar med samma mynt. 

Den statliga nyhetsbyrån rapporterar att det kan bli aktuellt med att blockera varutransportvägen, skriver TT.

Valet i Belarus den nionde augusti ifrågasätts kraftigt och EU har beslutat att införa sanktioner mot landet som kallas för Europas sista diktatur. Efter valet har det varit kraftfulla protester och EU har även kritiserat Lukasjenka för hur regimen hanterat de efterföljande protesterna. Så sent som för fyra dagar sedan samlades över 200 000 människor utanför presidentpalatset i Minsk och krävde hans avgång

Nu svarar president Aleksandr Lukasjenka. Den statliga nyhetsbyrån Belta rapporterar att det kan bli aktuellt att blockera varutransportvägar om omvärlden inför sanktioner. Han sa också att han beordrat halva landets armé att gå in i stridsberedskap på grund av det han beskriver som hot från Nato, skriver TT. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.