Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åldringar luras köpa värdelösa mattor

Ett offer betalade 20 000 för en matta som visade sig vara värd några hundralappar. Arkivfoto: Christian Örnberg

Ett flertal åldringar i Malmö och Lund har blivit kontaktade av en man som försökt lura på dem värdelösa mattor. Polisen uppmanar nu äldre att vara vaksamma.

I ett av de polisanmälda fallen har bedrägeriet fullbordats. Offret har betalt 20 000 kronor för en matta som senare visade sig inte vara värd mer än några hundralappar.

– Den här personen ringer upp och stämmer träff hemma hos offren, vi har flera personer som har träffat honom och därmed kunnat lämna ett signalement, säger Martin Erikson, förundersökningsledare på polisen i Lund.

Mannen beskrivs som äldre, omkring 50-årsåldern. Det finns uppgifter om att han kör en vit Mercedes.

Inte första gången

Det är inte första gången som åldringar i sydvästra Skåne drabbats av mattbedragare. Så sent som i februari i år dömdes en 24-årig man till två års fängelse vid Lunds tingsrätt för flera fall av mattbedrägeri. 24-åringen kartlade åldringar med hjälp av hitta.se och tog därefter kontakt med dem på samma sätt som den aktuelle bedragaren.

– Det är möjligt att det kan finnas en koppling mellan de här ärendena, men det är inget vi tittar på i dagsläget, säger Martin Erikson.

Polisen uppmanar alla som gjort någon form av iakttagelser som kan sättas i samband med mattbedrägerierna att höra av sig.

Ärendena rubriceras som bedrägeri och försök till bedrägeri.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.