Äldre man gripen för våldtäkt på fyraåring

Publicerad

En man i 60-årsåldern har gripits och anhållits misstänkt för våldtäkt på en fyraårig flicka på Brynäs i Gävle under söndagen.

Mannen är sedan tidigare åtalad för tre andra fall av sexualbrott som skett under slutet av förra året.

Mannen och flickan ska enligt polisen bo i samma trappuppgång på Brynäs i Gävle. När flickan kom in i huset efter att ha lekt på gården stod mannen och väntade i trapphuset. Han ska få ha tagit tag i flickans huvud och tryckt sin penis mot hennes ansikte.

Flickans pappa såg att mannen höll fast hans dotter och lyckades då brotta ner mannen på marken. En polispatrull som av en slump passerade såg det hela, stannade, och mannen kunde gripas.

Flickan är fysisk oskadd och har inte behövt uppsöka sjukvård.

Utreds för andra sexualbrott

Mannen har förhörts och anhållits misstänkt för våldtäkt.

– Klockan 14.21 anhölls mannen. Åklagaren kommer att hantera det hela och förmodligen kommer det inte att ske fler förhör förrän i morgon, säger Peter Hultqvist vid polisen länskommunikationscentral.

Mannen ska enligt polisen förneka brott men vill inte uttala sig något mer utan en försvarare.

Han ska ligga under åtal för tre andra fall av sexualbrott som inträffat under november och december 2015.

– De brotten är rubricerade som sexuellt ofredande, säger Peter Hultqvist.

Förundersökningen är nu åklagarledd och det är jouråklagaren som har begärt mannen anhållen.

– Det finns en misstänkt som greps klockan 11.59 och jouråklagaren anhöll personen klockan 14.21. Då begärdes även en offentlig försvare. Brottsrubriceringen är våldtäkt mot barn, säger Åklagarmyndighetens pressansvarige Ann Öberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag