Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Äldre kvinna fastbunden och rånad

En äldre kvinna i Borlänge har överfallits, rånats och bundits fast i en stol i sitt hem, rapporterar SR P4 Dalarna. 

– Man har jobbat mycket med detta under natten, bland annat kontrollerat om bankkortet har använts, säger Mats Öhman, presstalesman för polisens regionledningscentral, till Dalarnas Tidningar

Kvinnan som är i 70-årsåldern har berättat för polisen att det ringde på ytterdörren under söndagskvällen. När hon öppnade tvingade sig en kvinna, beväpnad med kniv, in i bostaden och band fast den äldre kvinnan i en stol. Ingen misstänkt har gripits ännu, säger Mats Öhman, presstalesman för polisens regionledningscentral, till Dalarnas Tidningar. 

Rånaren kom över kvinnans bankomatkort. Kvinnan kunde därefter ta sig loss och ringa sin son, som i sin tur larmade polisen. 

Utreds som grovt rån

Händelsen utreds som grovt rån. 

– Det är med tanke på att rånaren var knivbeväpnad samt målsägandens utsatthet, bland annat med tanke på hennes ålder, säger Mats Öhman till DT.

DT: Hur går ni vidare med fallet?

– Vi fortsätter att jobba som vi har gjort under natten, bland annat med att kontrollera om bankkortet används, säger Mats Öhman.

Söker efter vittnen

Polisen är mycket intresserad av att få in eventuella vittnesuppgifter eller andra iakttagelser. 

– Det är viktigt att den som tror sig veta något, eller har gjort iakttagelser i området, kontaktar oss genom att ringa 114 14, säger Mats Öhman till Dalarnas Tidningar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.