Äldre kvinna fastbunden och rånad

Publicerad

En äldre kvinna i Borlänge har överfallits, rånats och bundits fast i en stol i sitt hem, rapporterar SR P4 Dalarna. 

– Man har jobbat mycket med detta under natten, bland annat kontrollerat om bankkortet har använts, säger Mats Öhman, presstalesman för polisens regionledningscentral, till Dalarnas Tidningar

Kvinnan som är i 70-årsåldern har berättat för polisen att det ringde på ytterdörren under söndagskvällen. När hon öppnade tvingade sig en kvinna, beväpnad med kniv, in i bostaden och band fast den äldre kvinnan i en stol. Ingen misstänkt har gripits ännu, säger Mats Öhman, presstalesman för polisens regionledningscentral, till Dalarnas Tidningar. 

Rånaren kom över kvinnans bankomatkort. Kvinnan kunde därefter ta sig loss och ringa sin son, som i sin tur larmade polisen. 

Utreds som grovt rån

Händelsen utreds som grovt rån. 

– Det är med tanke på att rånaren var knivbeväpnad samt målsägandens utsatthet, bland annat med tanke på hennes ålder, säger Mats Öhman till DT.

DT: Hur går ni vidare med fallet?

– Vi fortsätter att jobba som vi har gjort under natten, bland annat med att kontrollera om bankkortet används, säger Mats Öhman.

Söker efter vittnen

Polisen är mycket intresserad av att få in eventuella vittnesuppgifter eller andra iakttagelser. 

– Det är viktigt att den som tror sig veta något, eller har gjort iakttagelser i området, kontaktar oss genom att ringa 114 14, säger Mats Öhman till Dalarnas Tidningar. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag