Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna körde vilse med bilen – hittad vid god vigör

Varje år genomförs minst 300 sökinsatser.
Kvinnan försvann i Örebro.Foto: Google Maps

Både polis och försvaret letade efter en kvinna i 80-årsåldern som försvann i närheten av Örebro under torsdagskvällen. 

Hon körde vilse och anhöriga och polis var oroliga över hennes tillstånd.

Nu har hon hittats vid god vigör, meddelar polisen på sin hemsida. 

Det var på torsdagskvällen som kvinnan skulle åka hem till Fellingsbro. Hon ringde till en anhörig och berättade att hon kört vilse och fastnat med bilen, en vinröd Toyota Corolla, av allt att döma på en mindre väg,.

Hon tillbringade natten i bilen och försökte komma loss. Klockan 09.00 på fredagen ringde hon själv till polisen och berättade om sin situation.

Trött och frusen

– Hon sa att hon var trött och frusen. Hon visste inte var hon var, men sa att hon kunde se åkrar och jakttorn. Det innebär att hon befann sig på en plats där det är öppet, berättade Lars Hedelin, presstalesperson i polisregion Bergslagen under fredagen.

– Laddningen i hennes telefon höll på att ta slut, hon hade inte mycket batteri kvar. Klockan 11.05 hade vi sista kontakten med henne. Sedan dog tydligen telefonen.

Polisen började söka efter henne och klockan 13.50 under fredagen inleddes en så kallad statlig räddningsinsats med större resurser. Senare på fredagen hjälpte också försvaret till med sökningen.

Kvinnan hittad vid god vigör

Polisen söker med drönare utrustade med värmekameror. Det gick inte att använda helikopter på grund av dimman.

– Vi försökte pejla in henne, men det funkade inte eftersom hennes mobiltelefon tydligen är av äldre modell, sa Lars Hedelin.

– Det här är inte bra. Hon var trött och frusen redan i morse. Vi behöver hitta henne snabbt.

Under lördagsmorgonen meddelar polisen att kvinnan har hittats vid god vigör. Hon tog sig till en fastighet i närliggande området. Ambulans är kallad för att undersöka henne. 

Varje år anmäls omkring 9 000 personer försvunna

Det här ska du tänka på om du vill hjälpa till att leta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.