Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Äldre kvinna häktad misstänkt för mord

Det var vid lunchtid i söndags som polisen fick larmet. En man hade hittats död i en bostad i Täby, norr om Stockholm.

Under onsdagen häktades en kvinna i 90-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mord, skriver Dagens Nyheter.

Larmet inkom klockan 12.15 på söndagen. En man hade då hittats död i en bostad i Täby. Enligt uppgifter till Aftonbladet så hade mannen skador som har orsakats av kniv. 

– Det är en man som är äldre, men med hänsyn till förundersökningssekretessen och avseende de inblandades integritet så kan jag inte lämna mer uppgifter än så, säger Kammaråklagare Rebecca Dison. 

Senare under söndagen greps och anhölls en kvinna i 90-årsåldern, och i dag onsdag, häktades kvinnan på sannolika skäl misstänkt för mord. Kammaråklagaren vill varken bekräfta eller dementera DN:s uppgifter om den häktade kvinnans ålder. 

– Det kan jag tyvärr inte kommentera, säger hon.

– Vi är i ett väldigt tidigt skede i utredningen och det är många olika utredningsåtgärder som ska vidtas, jag kan inte kommentera vilka åtgärder det är som ska vidtas, säger Dison. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.