Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Albins häftiga morgon – upptäckte en älgfamilj i trädgården

Albin Sambrink, 1, upptäckte en hel älgfamilj i familjens trädgård. Foto: Privat

För Albin Sambrink, 1, blev tisdagsmorgonen ovanligt spännande.

Han hade precis ätit frukost när fyra älgar plötsligt dök upp i familjens trädgård.

 – Albin började banka och peka på fönstret och försökte prata med dem, säger mamma Johanna Sambrink.  

Att träffa på en älg ute i det fria är ganska ovanligt. Hittills har Albin Sambrink – som precis fyllt ett år – inte hunnit träffa värst många djur i sitt liv. Familjen har bott i centrala Örebro och Albin har i huvudsak mött på hundar och änder under promenader med familjen, berättar mamma Johanna. 

Men i förra veckan som familjen flyttade till Vintrosa, ett bostadsområde en bit utanför Örebro och på tisdagsmorgonen var Albin med om något alldeles extra – han och mamma Johanna såg inte bara en utan fyra älgar i trädgården, vilket Nerikes Allehanda  var först med att berätta.  

"Började banka och peka på fönstret"

En hel älgfamilj alltså. 

– Vi hade precis ätit frukost. Jag stod i köket och plockade undan frukosten när jag såg den första älgen. Sedan kom två kalvar, och tjuren. De gick på baksidan och stod där en bra stund. Vi stod och tittade och sedan kom de runt på framsidan, berättar Johanna Sambrink. 

Albin tyckte förstås att älgbesöket var himla spännande. 

 – Han började banka och peka på fönstret och försökte prata med dem, säger Johanna.  

 

"Han började banka och peka på fönstret och försökte prata med dem", berättar mamma Johanna. Foto: Privat

 

"Stod stilla en bra stund och tittade på oss"

Älgfamiljen märkte att Albin och Johanna hade upptäckt dem. 

– Tjuren stod bara ett par meter ifrån sovrumsfönstret. Han såg att vi tittade men brydde sig inte. De märkte att vi tittade på dem, men blev inte rädda. De åt på äppelträden och ja, de var väl här en 30 -40 minuter.

Enligt mamma Johanna har Albin inte riktigt förstått vad han varit med om. 

– Han är ju bara ett år, så han förstår inte vad en älg är. Vi får väl se om de kommer tillbaka. Vi hörde av en granne att de har gått runt här förut, säger hon.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.