Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

al Qaida-fångar grävde tunnel med stekpanna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Elva farliga al-Qaidafångar försökte rymma från det ökända fängelset Abu Ghraib i Irak.

Med hjälp av en stekpanna och en del av en fläkt lyckades fångarna gräva en 20 meter lång tunnel innan de upptäcktes, rapporterar Reuters.

Vakterna fyllde tunneln med vatten för att tvinga ut dem.

Irakiska myndigheter har nyligen stärkt säkerheten på sina fängelser efter ett fritagningsförsök av al-Qaidamedlemmar i tisdags.

På söndagen uppger myndigheter att de stoppat ännu ett rymningsförsök - denna gång från Abu Ghraib-fängelset.

Elva fångar, som beskrivs som farliga, togs på bar gärning när de försökte gräva sig ur fängelset med hjälp av en stekpanna och en del av en fläkt, uppger Haider al-Saadi talesperson för Iraks justitiedepartement enligt Reuters.

"Hörde bankande och grävande"

Tunneln var då tre meter djup och 20 meter lång.

– Vakterna på nattskiftet hörde bankande och grävande under betongen vid midnatt på lördagen. Vakterna grep sedan fångarna... på ett professionellt sätt genom att fylla tunneln med vatten för att tvinga ut dem, säger Haider al-Saadi enligt Reuters.

En person på fängelset uppger för Reuters att fångarna tillhörde terrororganisationen al-Qaida.

Abu Ghraib-fängelset, som är ökänt för övergrepp både under Saddam Husseins styre och USA:s ockupation, rymmer flera tusen militanta rebeller.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.