Hon har att göra ett tag, kvinnan i staden Tsunan 25 mil nordväst om Japan. Och undra på det: Snödjupet är 4 meter (!) på sina håll.
Hon har att göra ett tag, kvinnan i staden Tsunan 25 mil nordväst om Japan. Och undra på det: Snödjupet är 4 meter (!) på sina håll.

Aktuellt snödjup i delar av Japan: 4 meter!

Publicerad
Uppdaterad
Japan har utsatts för rekordmängder av snö och hukade på fredagen inför ännu mer.
Minst 53 människor har omkommit hittills.
I de värst drabbade områdena vid Niigata längs Japanska sjön låg snön fyra meter djup, trots att årets snösäsong ännu inte har nått kulmen. Trafiken är lamslagen i stora områden, byggnader har kollapsat under tyngden och åldringar ramlar ned och avlider när de försöker skotta taket, rapporterar det japanska räddningsverket.

Gatlyktor begravda i snön

Tv-bilder från de mest utsatta områdena visar bostadshus där bottenvåningen försvunnit under snön och gatlyktorna nätt och jämnt sticker upp. Snabbtågsturerna mellan Tokyo och Akita har inställts, vilket orsakade att skaror av passagerare blev strandsatta på stationerna. - Om snön fortsätter måste vi fundera på att kalla in armén, säger en talesman för räddningsdepartementet till tidningen Asahi Shimbun. Snösäsongen i Japan börjar i januari och når höjdpunkten i februari.

Snömängderna bildar nästan en tunnel - och någonstans där inne skymtar en bil...

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag