Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Aktionsgrupp blockerar ingång till slakteri

En aktionsgrupp som kallar sig Tomma burar genomför en form av blockad på Scans slakteri i stadsdelen Tornby i Linköping under måndagsförmiddagen. 

– Det är ett antal demonstranter som genomför en aktion, säger Hanna Andersson, presstalesperson vid polisen i Östergötland. De sitter utanför porten, ingången till slakteriet.

Enligt tidningen Corren har Aktionsgruppen Tomma burar skickat ut ett pressmeddelande om blockaden under måndagsförmiddagen. Där skriver de att de blockerar ingången så att inga djur ska kunna köras in. Enligt aktionsgruppen ska det vara den första gången en slakteriblockad arrangeras i Sverige på tio år.

Aktionsgruppen ska även livesända blockaden på sin Facebooksida. Där framgår det att flera aktivister fick släpas bort av polis eftersom de vägrade att flytta sig från entrén. 

Polisen: "De sitter framför entrén till slakteriet"

Polisen i Östergötland bekräftar uppgifterna om en slakteriblockad mot Scan.

– Vi är på plats och försöker prata med de här personerna. Vår ambition är att få till n dialog i det här läget och se vad de vill göra på platsen, säger Hanna Andersson, presstalesperson vid polisen i Östergötland. 

Är det så att anställda inte släpps in?

– Det är svårt att säga i det här läget eftersom patrullen precis har kommit på plats. Men den uppgiften vi har är att de sitter framför entrén till slakteriet.

Texten uppdateras. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.