Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Åklagarens krav: Livstids fängelse för Vårbyledaren

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Kammaråklagare Anna Ståhl yrkar på livstids fängelse för Vårbynätverkets utpekade ledare ”Mujaheed”.

Den första episoden av Vårbyrättegångarna går mot sitt slut.

På onsdagen hölls slutpläderingarna – kammaråklagare Anna Ståhl krävde livstid i fängelse för den utpekade Vårbyledaren.

– Jag vågar inte ens tänka på hur många och hur allvarliga brott han begått under den tid han varit på fri fot, sa hon under pläderingen enligt DN.

Under onsdagen hölls slutpläderingen i den uppmärksammade Vårbyrättegången, som pågått sedan åtal väcktes i mars i år.

Kammaråklagare Anna Ståhl skrädde inte med orden när hon begärde livstid för den utpekade ledaren för Vårbynätverket, en man i 32-års åldern som kallas ”Mujaheed”.

– Han har begått så många och så allvarliga brott under den tidperiod som utredningen omfattar. Jag vågar inte ens tänka på hur många och hur allvarliga brott han begått under den tid han varit på fri fot, sa hon enligt Dagens Nyheter under slutpläderingen.

”Mujaheed” är – på 16 punkter – åtalad för bland annat mordförsök, stämpling till mord, människorov, rån och grovt penningtvättbrott.

Försvaret ifrågasätter Encrochattarna

Försvaret har enligt DN i stort gått ut på att ifrågasätta giltigheten i bevisen från Encrochattarna. Advokat Filip Rydin, som företräder ”Mujaheed”, menar att det är både ”märkligt” och ”orimligt” att yrka på livstid för hans klient.

– Vad vet ni överhuvudtaget om äktheten i Encromaterialet?, frågade han sig under rättegången.

”Jag har inga paraknas – hur skulle 20 000 kronor hjälpa?”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.