Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åklagarens dilemma i Maddie-utredningen

Maddie McCann.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Christian Brückner.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Christian Brückner, 43, är huvudmisstänkt i Madeleine McCann-fallet.

Men hittills har utredarna inte presenterat några konkreta bevis.

Nu säger åklagaren att det inte finns någon ”smoking gun” – men att mycket ändå pekar mot att tysken är skyldig, rapporterar Daily Mail. 

Madeleine McCann har nu varit försvunnen i 13 år.

I somras tycktes lösningen vara nära. Då meddelade tyska myndigheter att de misstänker att 43-åringen är den som förde bort Madeleine McCann under en semesterresa med familjen.

Men i en intervju med portugisiska tv-kanalen RTP säger den tyska åklagaren Hans Christian Wolters att det fortsatt inte finns några tillräckligt konkreta bevis.

 – Allt jag kan säga är att det här är som ett pussel och att det finns många bitar som får oss att tro att det är Christian B som är ansvarig.

En viktig del är Brückners mobilpositionering, enligt åklagaren.

– En av bitarna är signalen från mobiltelefonen vid tidpunkten när Madeleine McCann försvann, och den har varit i området kring Ocean Club-resort där hon bodde.

– Vår utredning pekar inte på något sätt åt att den misstänkta hållit Madeleine vid liv. Allt vi har pekar på att hon är död, säger Wolters.

Tror att han agerade ensam

Den senaste veckan har polis förhört tyskens exflickvän, en 45-årig bartender som bor i Algarve i Portugal. 

Wolgers underströk i RTP-intervjun att de inte kopplar henne till brottet, utan att de enbart utreder hennes ex. I det här skedet tror de att han agerade ensam, säger åklagaren.

Tyskens advokat har hävdat sin klients oskuld och har själv rest till portugisiska Algarvekusten för att utreda Madeleine McCanns försvinnande. Där talade han med källor som ska ha kommit med ny information. Deras plan är att presentera informationen inom de kommande veckorna, har Daily Mirror rapporterat.

Polisinspektören: ”Vi vet mycket om den misstänkte”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.