Foto: Claudio Bresciani / Scanpix
 Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

Åklagaren: Vi har gjort fynd som stärker misstanken

Publicerad
Uppdaterad
Polisen har hållit ett förhör med den 38-årige mannen och de avslöjar att han har licens på två vapen.
Han är anhållen misstänkt för ett mord och sju mordförsök.
- Vi har gjort vissa fynd under husrannsakan som stärker misstanken, säger åklagaren Solveig Wollstad.
Polisen kunde gripa mannen efter att ha fått tips från allmänheten som identifierade honom.
- Det som gett misstankarna mot den här mannen är traditionellt polisarbete med framför allt förhör, säger poliskommissarie Börje Sjöholm.

Polisen förtegen

Polisen är förtegna om den misstänkte mannens identitet. Han greps i Malmö och har svensk bakrund. Om han är medlem i några organisationer eller varför han har fått vapenlicens vill de inte gå in på.
- Vi vill inte bidra till identifieringen av mannen, säger Sjöholm.
Det har hållits ett förhör av 38-åringen och han nekar till brott.

Sannolika skäl

Han är på sannolika skäl misstänkt för ett mord och sju mordförsök, det är den starkare misstankegraden.
Han ska inte figurera i brottsregistret sedan tidigare.
- Gripandet gick lugnt till, säger Sjöholm.
- VI vill passa på att trycka på att vi fortsätter med våra trygghetsskapande åtgärder i Malmö.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag