Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åklagare yrkar på livstid för Robert Aaron Long, 21

Här är ett inslag från i mars strax efter skjutningen.
Robert Aaron Long.
Foto: SIPA USA / CRISP COUNTY SHERIFF VIA SIPA SIPA USA

Robert Aaron Long, 21, sköt ihjäl åtta personer i Atlanta – sex av dem hade asiatiskt ursprung.

Nu vill åklagare att han döms till livstids fängelse.

Åklagaren kallar dådet för ett hatbrott

Det var den 16 mars som den 21-årige amerikanen gick in på ett tre spa-salonger i Atlantaområdet i USA och sköt ihjäl åtta personer och skadade fler. Sju var kvinnor och sex av dem hade asiatiskt ursprung.

Han åtalas för fyra mord i Fulton county, som omfattar stora delar av Atlanta. Åklagaren Fani Wills benämner dem som hatbrott, eftersom kvinnorna hade asiatiskt påbrå, och tänker yrka på att han ska få livstids fängelse, skriver Reuters.

Sexmissbruk

Ett vittne har sagt till koreansk press att han skrikit att han ville ”döda alla asiater” inne på en av salongerna.

Robert Aaron Long har nekat till att han ska ha haft rasistiska motiv, och hävdar i stället att han hade problem med sexmissbruk och en svår relation till porr – han såg massagesalongerna som frestelser som skulle elimineras.

21-åringen är misstänkt för fyra ytterligare mord under attackerna, som skedde i Cherokee county, som ligger strax norr om Atlanta.

Joe Biden: ”Det är pinsamt för hela landet”

Presidentens ilska efter masskjutningarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.