Vingdelen hittades på ön Réunion i juli. Foto: Raymond Wae Tion / Epa / TtVingdelen hittades på ön Réunion i juli. Foto: Raymond Wae Tion / Epa / Tt

Vingdelen hittades på ön Réunion i juli.

 Foto: Raymond Wae Tion / Epa / Tt
Anhöriga efter beskedet om vingfyndet. Foto: Kevin FrayerAnhöriga efter beskedet om vingfyndet. Foto: Kevin Frayer

Anhöriga efter beskedet om vingfyndet.

 Foto: Kevin Frayer

Åklagare: Vingdelen kommer från MH370

Publicerad

En fransk åklagare uppger att den vingdel som hittades på ön Réunion i juli med "all säkerhet" kommer från det saknade planet MH370, rapporterar BBC.

Vingdelen flöt i land på den franska ön Réunion i Indiska oceanen den 29 juli i år. Vingdelen har sett som pusselbiten som kan lösa mysteriet med Malaysian Airlines-planet som försvann spårlöst förra året.

Ombord fanns 239 personer.

Tidigare har det funnits oklarheter om huruvida vingen verkligen kommer från MH370.

Men nu säger en fransk åklagare att vingdelen med "all säkerhet" kommer från det saknade planet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag