Enligt rättshandlingar ska brottet ha skett i Göteborg, i september i år.
– Det hänger ju samman med valet givetvis och det dyker upp var fjärde år, säger Johan Lindmark, åklagare vid riksenheten mot korruption, den del av åklagarmyndigheten nationellt som utreder brott knutna till olika former av påstått valfusk.
Under tisdagen hölls ett första så kallat delgivningsförhör där den misstänkte frågades ut om misstankarna.
Nekar till brott
– Personen nekar, så mycket kan jag säga, säger Johan Lindmark.
Utredningen hamnade på åklagares bord i direkt anslutning till valdagen den 11 september, men det är ingen myndighet som gjort anmälan, enligt Johan Lindmark.
Valnämnder runtom i landet, och även valmyndigheten, sammanställer incidenter i samband med valen. Om det skett grövre händelser kan de också gå in med polisanmälan.
Men enligt åklagaren är det inte vad som skett denna gång. I övrigt vill han inte säga någonting om omständigheterna bakom de händelser som utreds.

Hänvisar till sekretess
Inte heller den misstänktes advokat, Anders Tiborn, vill uttala sig om anklagelserna mot hans klient.
– Jag kan inte säga någonting med hänvisning till klientsekretess och med hänvisning till utredningssekretess, säger Tiborn.
Brottet otillbörligt verkande vid röstning kan bli aktuellt om någon försökt hindra röstprocessen, eller på annat sätt förvanskat eller påverkat utgången av valet.
För att det ska röra sig om grovt brott ska det, enligt lagen, särskilt tas hänsyn till om våld eller hot om våld använts eller om någon missbrukat sin tjänsteställning på något vis.
Maxstraffet för brottet är fyra års fängelse.
– Vad det är som gör detta grovt, det passar jag på, säger åklagare Johan Lindmark.
Lugnt och väl genomfört
Valnämnden i Göteborg har rapporterat om ett antal incidenter i samband med valet. Det rör sig framför allt om kritik mot långa köer till vallokalerna och om påståenden om att valsedlar flyttats på eller försvunnit, berättar Göteborgs valchef Frida Nowotny.
Hon har tidigare bedömt valet som lugnt och väl genomfört, om än med långa köer på sina håll på grund av nya rutiner för hur valsedelsställ ska placeras i vallokalerna.
– Det här är första gången jag hör om detta, säger Frida Nowotny.
Den som vill överklaga valet kan vända sig till Valprövningsnämnden. Enligt nämnden har de efter årets val tagit emot drygt 400 överklaganden. Av dessa gäller cirka 150 stycken valet till riksdagen, 150 valen till kommunfullmäktige och 110 valen till regionfullmäktige. Bland annat har partiet Nyans överklagat valet på flera platser, däribland Göteborg.