Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åklagare: Så höll sig Ghislaine Maxwell gömd

Jeffrey Epsteins vän gripen av FBI
Ghislaine Maxwell greps av FBI i början av juli.Foto: RICK BAJORNAS/UN PHOTO HANDOUT / EPA / EPA TT NYHETSBYRÅN
Jeffrey Epstein tillsammans med Ghislaine Maxwell.Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Den brittisk-amerikanska societetskvinnan Ghislaine Maxwell står anklagad för flera sexualbrott kopplade till ex-pojkvännen Jeffrey Epstein.

Nu kräver åklagarna att hon hålls fortsatt häktad då de anser att hon är mycket flyktbenägen, rapporterar CNN.

”Det kommer inte att bli någon rättegång för offren om den tilltalade får möjlighet att fly jurisdiktionen och det finns all anledning till att tro att det är precis vad hon kommer att göra om hon släpps”, skriver åklagarna i ett dokument till domstolen.

Det var i början av juli som FBI grep Ghislaine Maxwell, 58, som hållit sig gömd sedan den nu döde sexbrottsanklagade miljardären Jeffrey Epstein greps förra året.

Nu kräver åklagaren att Ghislaine Maxwell hålls kvar i häktet och inte sätts i husarrest eller släpps mot borgen som hennes försvar har ansökt om. Detta då hon anses vara mycket flyktbenägen.

Greps med telefon insvept i folie

Bland annat ska hon ha gjort motstånd när FBI ringde på dörren till den exklusiva fastighet i New Hampshire där hon hålligt sig gömd. 

Väl inuti byggnaden ska agenterna sedan ha påträffat föremål som skvallrade om att hon aktivt gömde sig från rättsväsendet.

”I samband med att agenterna utförde en säkerhetskontroll i huset upptäckte de också en mobiltelefon insvept i aluminiumfolie överst på ett skrivbord, en till synes missvisad ansträngning för att undvika upptäckt”, skriver åklagarna.

”Skicklig på att hålla sig gömd”

Enligt åklagaren ska Ghislaine Maxwell även ha försökt mörklägga köpet av fastigheten där hon gömde sig då en vakt – en tidigare militär anställd av hennes bror – ska ha köpt bostaden kontant med hjälp av ett kreditkort.

”Som dessa fakta tydliggör bör det inte finnas några frågor kring huruvida den tilltalade är skicklig på att hålla sig gömd”, skriver åklagarna.

Ghislaine Maxwell har nekat till alla anklagelser.

FBI vill höra prins Andrew om Jeffrey Epstein

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.